20.4.05

STOPENDESA INSTA ELS AJUNTAMENTS DEL GARRAF I EL PENEDÈS
A PRONUNCIAR-SE CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE NOVES CENTRALS
TÈRMIQUES A CUBELLES

Arran de les últimes informacions aparegudes a la premsa, la Plataforma STOPENDESA CUBELLES, impulsada per ICb per oposar-se a la construcció de noves centrals tèrmiques a Cubelles, fa públic el següent comunicat per:

1.- Instar el conjunt d’Ajuntaments del Garraf, Alt i Baix Penedès a aprovar mocions contra la construcció de noves centrals tèrmiques a les nostres comarques recollint l’esperit de la moció aprovada per unanimitat a l’Ajuntament de Cubelles al Ple del mes febrer on es reflectien les principals aspiracions de la Plataforma STOPENDESA.

2.- Sol. licitar a tots els grups polítics de les tres comarques que, a través dels respectius Consells Comarcals, es posicionin contra la construcció de noves centrals tèrmiques i a favor de la redacció d’un Pla Energètic que reculli la racionalització del mercat de generació elèctrica de Catalunya.

3.- Demanar als Ajuntaments i els Consells Comarcals del Garraf, Alt i Baix Penedès que sol. licitin a la Generalitat de Catalunya i el Govern Central la redacció d’un Mapa energètic flexible a la participació de les comarques i municipis afectats per la implantació de noves indústries generadores d’energia a fi efecte de democratitzar un mercat que afecta directament els recursos naturals i la salut del conjunt de la població.

4.- Instar els Ajuntaments i els Consells Comarcals del Garraf, Alt i Baix Penedès a traslladar els seus posicionaments contra la construcció de noves centrals tèrmiques a les nostres comarques al Parlament de Catalunya per posar fi a la presència a Cubelles d’una indústria altament contaminant que, imposada en plena dictadura franquista, no pot rebre ara la benedicció del conjunt de forces ecologistes i progressistes.
Cubelles, 18 abril 2005
Més informació a. www.cubelles.ca
EL TEU SUPORT A STOPENDESA ENVIANT UN EMAIL a: stopendesa@yahoo.es