16.1.07

Altres Informacions

Fecsa-Endesa demana substituir la Central Tèrmica per una de cicle combinat.

L’alcalde va informar als representants politics municipals d’aquesta demanda al llarg de la reunió de la setmana passada sobre el pont del riu Foix. La sol·licitud va arribar a l’Ajuntament el 18 de desembre.

L'Ajuntament de Cubelles ha rebut la petició de Fecsa-Endesa del certificat de compatibilitat ambiental per substituir l'actual Central Tèrmica per una de cicle combinat. Ara l'empresa demana construir una central d'última generació de 400 MW, la meitat de la potència que havia demanat el 2004.
Actualment la Central, operativa des del 1979, pot generar una potència de 520 MW. Igualment, la companyia està a l'espera que la Generalitat, i posteriorment el govern central, permeti la nova instal·lació més petita i menys contaminant que l'actual.
L'alcalde, Josep Marcillas, ha destacat que "tenint en compte que ja hi ha una zona energètica al municipi, la substitució per una de més moderna és molt més avantatjós per a Cubelles". En aquest sentit, l'alcalde ha explicat que "una central de cicle combinat té una contaminació molt menor i unes instal·lacions més petites". Ara els Serveis Tècnics de l'Ajuntament hauran de decidir si s'aprova la demanda de la companyia, però segons l'alcalde "sembla ser que els informes són correctes".
Després d’una notícia tan important com la nova petició de canvi de funcionament de la Tèrmica, segueixen arribant les valoracions per part dels partits polítics.
En aquest cas, ICb demana "el màxim d'informació possible per part de l’empresa" i "un procés de participació ciutadana per recollir l'opinió de la ciutadania", com explicava el seu regidor Xavier Grau.
Per altra banda, ERC torna a denunciar "la falta d’informació per part de l'alcalde" i proposa "un consens ferm sobre el tema". Igualment, segons els republicans, un dels punts més importants és la demanda que "tot sigui correcte i transparent. Hem de treballar perquè la central sigui neta i sostenible".
L'Ajuntament de Cubelles ja va crear una comissió que integrava tots els grups municipals per negociar tot allò relacionat amb la Tèrmica. La comissió, però, es va acabar dissolent per falta d'activitat l'any 2005.
Ràdio Cubelles Dimarts, 16-01-2007

2 comentaris:

Anònim ha dit...

PER AL POBLE, LA NOVA CENTRAL TERMICA SUPOSARÀ RESPIRAR MES FUM QUE FINS A ARA. PERQUÈ UNA DE CICLE COMBINAT SEMPRE DUU AMB SI ALTRA AL SEU COSTAT. MES AVANTATGES PER A CUBELLES? EN QUÈ?

Anònim ha dit...

en res,només respirarem mes fum ,potser blanc i amb gas !!!