28.3.07

salut
Recollida de firmes de les afectades de fibromiàlgia
M. C.
Més de 100 persones afectades de fibromiàlgia i síndrome de fatiga crònica van anar ahir
fins al Parlament per assumir el compromís d'iniciar un procés de recollida de firmes que permeti tirar endavant una iniciativa legislativa popular (ILP) per regular l'atenció sanitària d'aquestes malalties. El 13 de març el Parlament va admetre a tràmit aquesta ILP impulsada per una comissió d'afectats, que tindrà 120 dies per recollir 50.000 signatures a favor de la iniciativa.
Les persones afectades de fibromiàlgia i fatiga crònica reclamen un model assistencial que inclogui unitats especialitzades i integrades per diversos metges especialistes, per tal d'obtenir diagnòstics i tractaments acurats. "Són malalties que afecten moltes parts del cos. Poden provocar problemes cardiovasculars, immunològics, psiquiàtrics...", explica Àngels Martínez, membre de la comissió. Per aquest motiu, els afectats consideren que les unitats han de ser multidisciplinàries i que, a més, cal que estiguin distribuïdes pel territori.
Segons Martínez, el nou model d'atenció a aquestes malalties que va dissenyar el departament de Salut "no és encertat", ja que confia el diagnòstic d'unes patologies "molt complexes i que requereixen moltes proves" al metge de capçalera. "Fer un bon diagnòstic és vital", assegura. La unitat especialitzada de l'Hospital Clínic és el model en què es fixa la comissió. "Però està tan saturada que no accepta més pacients".

www.avui.cat


5 comentaris:

Anònim ha dit...

Este colectivo merece todo tipo de atención por parte de las Administraciones. Son personas, la mayoría jóvenes, que ven como su vida se apaga día a día.

Anònim ha dit...

En Cubellas somos muchas las afectadas y nos congratulamos que en este diari publiquen esta información. Gracias y cuando podais pasais la dircción para firmar.
caty

Anònim ha dit...

Si necesitais ayuda en algo, estamos a vuestra disposición en:
amicub@terra.es -correo de AMICU

diari ha dit...

Podeu telefonar a:

Lliga Reumatològica Catalana

Tel.: 932077778 i 902113188

Associació Afectats Fibromiàlgia

Tel.: 696946158

diari ha dit...

he visto que habeis colgado la información con el correo ,gracias
Pili