2.4.07

CUBELLES
Baixa massiva dels policies locals de Cubelles per discrepàncies amb el seu cap.
Més del 95% de la plantilla no ha anat a treballar des de divendres
Per VD 01/04/2007 23:30:22

Més del 95% dels policies locals de Cubelles van agafar la baixa laboral el passat divendres, i van deixar el municipi sense pràcticament efectius del cos policial. Els agents deixen clar que les baixes no formen part de cap vaga laboral, si bé reconeixen el “malestar” existent dels treballadors amb el cap de la policia, Miguel Córdoba.
Segons els agents, Córdoba, que va incorporar-se a la plantilla fa uns cinc mesos, hauria d’haver començat a posar en marxa el pla de qualitat i millora dissenyat per a la policia local de Cubelles. La millora en el funcionament del servei policial és un dels objectius del pla, que no ha avançat gens des que el nou cap va arribar al municipi, segons la plantilla. Els agents insisteixen que les seves reivindicacions no tenen cap relació amb el sou, sinó en solventar “deficiències” en el funcionament del cos policial, entre elles la falta de comandaments superiors que treballin els caps de setmana.
Des de la policia local es demana la dimissió de Córdoba si no inicia la implantació del pla de qualitat i millora.Actualment, Cubelles compta amb una plantilla de 28 policies locals, als que cal sumar quatre agents interins. L’Ajuntament ha hagut de demanar a la Guàrdia Civil que reforcés el seu servei a la vila durant el cap de setmana per intentar suplir les baixes dels policies locals.
www.vilanovadigital.com