19.4.07

Participació Ciutadana i Comunicació

Divendres es lliuren els premis Víctor Alari i es presenta el 3er Recull de Concurs

Dilluns tindrà lloc el Concert- Presentació del disc compacte “Vivim en el barreig i la mixtura”, en homenatge a Víctor Alari .

Tot a punt per al lliurament de premis del XI Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari, que aquest any també incorpora la presentació del 3er Recull de Contes i Narració Breu 2004/2006. L’acte serà aquest divendres a partir de les set de la tarda al Cinema Mediterrani.

Un altre dels actes destacats és el Concert- Presentació del disc compacte Vivim en el barreig i la mixtura, en homenatge a Víctor Alari, i que es portarà a terme aquest dilluns, coincidint amb la diada de Sant Jordi, a les 19:30 hores a la sala multiusos La Mota. Es tracta d’un homenatge al polifacètic primer director de l’emissora en el què han participat prop les 150 persones entre artistes, grups i corals de la vila. Tots ells, amb la coordinació d’en Ton Dalmau, han musicat els poemes d’Alari en un projecte que va sorgir a proposta de la Comissió dels actes.

El projecte parteix de la constatació d’en Víctor Alari i s’aventura a musicar i interpretar, de les més diverses maneres i estils, poemes seus, que inicialment en Ton Dalmau ha musicat, i que ha ofert a totes aquelles persones amants de la interpretació musical, vinculades a Cubelles, i que s’han sumat a aquest projecte col·lectiu.

Les seves paraules, plenes d’intuïcions, de metàfores i d’imatges de la natura, ens parlen de l’univers i de la necessària acceptació de la realitat. Una d’aquestes constatacions de realitat és la de que vivim en el barreig i la mixtura, realitat que cada dia es va constatant més i més.

Cal destacar que el compacte també inclourà un bonus track amb la cançó dels 25 anys de Ràdio Cubelles creada i cantada pel col·laborador de l'emissora municipal, Marc Sánchez, i que acompanyen diversos musics de la Comarca del Garraf.

Pel que fa a la presentació del compacte anirà a càrrec de Lluís Marrasé, president de l'Associació de Cantants i Intèrprets Professionals en Llengua Catalana director i presentador del programa de música i poesia Calidoscopi a COM Ràdio. Dirigeix també el nou programa de poesia i música de Canal 33, Tons; a més de realitzar programes musicals a Catalunya Ràdio i Ràdio Cornellà.

Lluís Marrasé també ha contribuït decisivament, des de la fundació de l'ACIC el 1988, al foment de la música cantada en llengua catalana i la recuperació de la seva presència en el panorama musical, artístic, cultural i comunicatiu del nostre país. L'any 2001 va rebre de mans d'en Joan Manuel Serrat el reconeixement del sector, una pintura creada expressament per Maria del Mar Bonet. A més, Marrasé, és Creu de Sant Jordi 2005 de la Generalitat
.

Ràdio Cubelles
www.cubelles.net