26.7.07

Promoció Cultural i Festes i Tradicions

El correfoc i la Trobada de Gegants, els plats forts de la Festa Major Petita
Els diables de l'Agrupació estrenen coreografia pel Correfoc, i els diablets sortiran amb un nou drac

El Correfoc i la Trobada de Gegants són els plats forts d'aquesta Festa Major Petita que arriba plenament aquest cap de setmana a Cubelles. La festa arrenca amb la ballada de sardanes de la cobla Ciutat de Cornellà, que es farà aquest dissabte a les set del vespre, a la plaça del Mar.

Més tard, a dos quarts de deu de la nit tindrà lloc el tradicional Correfoc amb la participació de les colles de foc de l'Agrupació de Balls Populars, i de les dues colles convidades, que són de Riudoms i Pallejà. La concentració es farà a les nou de la nit a la plaça de la Vila, des d'on s'iniciarà el recorregut pels carrers més cèntrics del municipi, i acabarà a la plaça del Mercat amb una encesa de foc conjunta.

Una de les novetats del correfoc d'enguany serà la coreografia que prepara la colla de diables locals, així com l'estrena d'un petit drac que acompanyarà la colla dels diablets. A més,les colles de foc cremaran fins a 2.000 carretilles, 50 sortidors i una vintena de volcanets.

Un cop finalitzat el Correfoc, els actes seguiran amb un sopar-barbacoa, organitzat per l'Agrupació de Balls Populars de Cubelles. El sopar és obert a la participació, i els tiquets es poden comprar a la Ferreteria Fonoll, Tintoreria Mareva i al Centre Social. La nit es tancarà amb un ball amenitzat pel grup Amarcord, que es farà a la plaça del Centre Social.

XXIII Trobada de GegantsUn altre acte destacat és la Trobada de Gegants de diumenge, en la què hi participaran una quinzena de colles. La concentració es farà a la plaça dels Pobles d’Espanya, a les sis de la tarda, des d'on s'iniciarà la cercavila, amb la participació de gegants d’arreu de Catalunya, del Centre d’Esplai Kitsch i els gegants de l’Agrupació de Balls Populars de Cubelles.

Un cop abacat el recorregut les colles participaran d'un sopar de gernamor que es farà a la plaça del Centre Social. La venda anticipada de tiquets per participar del sopar és al Centre Social. Els actes de diumenge es tancaran, a les 11 de la nit a la plaça del Centre Social amb l'actuació d'havaneres que aniran a càrrec de grup Veus de Mar Blava, acompanyades amb el tradicional cremat de rom.

Ràdio Cubelles Dijous, 26-07-2007

www.cubelles.com