31.8.07


El proper 7 de setembre es dóna el tret de sortida a la vintena edició de la Festa de la Verema
El principal canvi consisteix en el nou sistema per escollir la Pubilla Infantil i la Pubilla de la Verema

El proper 7 de setembre es dóna el tret de sortida a la vintena edició de la Festa de la Verema, que per setè any consecutiu anirà acompanyada de la Fira de la Verema. La regidoria de Dinamització Econòmica i Comerç és l'encarregada de liderar una festa i fira que podria patir grans canvis de cara a l'edició del 2008.

El principal canvi consisteix en el nou sistema per escollir la Pubilla Infantil i la Pubilla de la Verema. La regidoria ha volgut implicar a les entitats veïnals, a les quals ha demanat que proposin una candidata a cadascuna de les dues categories. Així mateix, l'elecció es va fer el 31 d'agost, en un acte convocat a l'efecte al Centre Social. Tot i això, no serà fins el 8 de setembre quan es donarà a conèixer el nom de les guanyadores, que rebran els habituals regals i premis de la organització i de les entitats i empreses col·laboradores.

Divendres, 7 de setembre

Els actes s’inicien a les 7 de la tarda, amb la inauguració oficial de la XX Festa de la Verema i 7a Fira Comercial i l’obertura dels estands a la plaça del Mercat, recinte habitual de la Festa i Fira. Un cop les autoritats hagin completat la passejada pel recinte, a les 8 del vespre hi haurà l’acte protocol·lari de lliurament dels Pàmpols Verema 2007. Aquests premis, els guanyadors dels quals són una sorpresa fins al mateix moment d’anunciar-los, s’atorguen a persones, empreses o col·lectius que s’han destacat en la seva defensa i promoció del món del vi i el cava al llarg de la seva trajectòria professional.
A 2/4 de 9 del vespre arriba un dels actes més tradicionals, la trepitjada del raïm i el tast del primer most. Com en les dues darreres edicions, aquest acte estarà protagonitzat per un grup de nens, acompanyats per la Pubilla Infantil de la Vila. La comitiva arribarà dalt d’un tractor on els esperaran l’entranyable Josep Cuscó i els petits trepitjadors de l’edició anterior, que els donaran el relleu. A les 10 de la nit es tancarà la jornada amb la cantada d’havaneres amb el grup a Atotavela.

Dissabte, 8 de setembre

A partir de les 11 del matí, i fins a les 2 de la tarda, les atraccions infantils seran gratuïtes, mentre que fins a l’1 de la tarda s’organitzaran tallers variats i jocs infantils, amb la col·laboració del Centre d’Esplai Kitsch.
També d’11 a 1, el Centre Fitness Cubelles organitza classes obertes de gimnàstica per a gent gran i aeròbic infantil per a nens a partir de sis anys. La mateixa empresa és l’encarregada de la organització del taller de batuka per a totes les edats, a les sis de la tarda al recinte.
Una altra de les novetats de l'edició d'enguany arriba a les 6 de la tarda, a la Sala d’exposicions del Centre Social, amb la celebració del Curs de Tast de vins i caves. Aquesta activitat, que es recupera després de molts anys, compta amb la col·laboració de l’Institut Català del Vi (INCAVI) i els cellers Vega de Ribes i Can Ramon, Viticultors del Montgròs, ambdós cellers pertanyents a l’Associació de Viticultors del Garraf.
Tot i el canvi d'organització en l'elecció de les pubilles, serà dissabte a les 19:30h del vespre que es faci l'acte oficial en què és donarà a conèixer les que seran les noves Pubilla i Pubilla Infantil 2007 així com les seves respectives Dames d’Honor.
Seguidament, i en commemoració dels 20 anys de la celebració de la Festa de la Verema, un grup de joves de la vila, acompanyats de l'històric Josep Cuscó, faran la Trepitjada Especial "20 Anys de Verema". Els actes s'acabaran amb el tradicional ball de la Festa de la Verema, amenitzat per l’Orquestra Celimar.

Diumenge, 9 de setembre

Es clourà aquesta vintena edició amb més actes des del matí fins a la nit. Aprofitant el pont amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'11 de Setembre, els actes s'allargaran fins a la mitjanit.
A les 11 del matí s'obrirà el recinte amb la setena Trobada de Col·leccionistes de Plaques de Cava. L'activitat es reprendrà a les 6 de la tarda, amb l'inici de les exhibicions de l'Associació de Balls de Saló Tempo de Ball, amb l'espectacle "Viu el Ball"; i el Centre Fitness Cubelles, amb l'exhibició de taekwondo i aeròbic infantil a càrrec dels alumnes del centre.
El darrer acte programat arrenca a les 10 de la nit. Es tracta de la cercavila dels artistes del Grup Nulgur, provinents de la península de Kamtxatka, situada a l’extrem est de Rússia. Es tracta d'una nova edició de la mostra folklòrica cultural d'arreu del món que des de fa tres anys es mostra al voltant de la Festa i Fira de la Verema.
Repetint la fórmula exitosa de la passada edició, la regidoria torna a apostar per oferir durant tot el cap de setmana una mostra d'oficis artesans. Es tracta de donar a conèixer professions, avui en dia en total desús, tal i com es treballaven fa molts anys.
Les demostracions s'iniciaran divendres, en què un artesà ensenyarà al públic assistent com es teixia amb el teler. Dissabte, serà el torn de l'afilador i l'escloper, mentre que diumenge la demostració finalitzarà amb la mostra de l'ofici de boter. El dia de la cloenda, a més, durant tot el dia es realitzarà un taller artesanal de l’ofici de treballar el cuir. Els nens i nenes que hi participin podran aprendre a confeccionar una llibreta antiga o una bosseta per guardar monedes.

Font: Ràdio Cubelles
RàdioCubelles.NET. Dijous, 30-08-2007