10.7.08

M. Trives/Diari de Cubelles

Avui parlem de ......

La lectura d´ aquest article publicat per Xavier Bosch director de l ´Avui, mereix una segona lectura o una primera. Força interessant el contingut i cadascú pensi el que consideri oportú.

El més calent és a l’aigüera


Xavier Bosch


Director de l'AVUI

En dos anys, el desplegament de l’Estatut es resumeix en set tristos traspassos, i encara de temes menors. I el futur no pinta millor. Al contrari. Si agafem l’agenda veiem que s’ha ajornat la reunió prevista per demà de la Comissió Mixta de Traspassos Estat-Generalitat. És més, la Comissió Bilateral de dimarts que ve també l’hem esborrat del calendari. No cal dir que la nova data de Zapatero per publicar les balances fiscals, el 15 de juliol, té tot l’aspecte de tornar a ser una de les promeses de fum a les quals ja ens estem acostumant.
El tarannà del personatge deu consistir a aturar tots els traspassos però fer-ho, això sí, amb un somriure. La realitat és que fins i tot el PSC està perdent la paciència amb tanta paràlisi promoguda des de la Moncloa. I és que, quan s’arriben a celebrar aquestes trobades, els consellers com Nadal o Saura, que hi van amb les maletes plenes de bones intencions, expliquen un seguit de peripècies que són per escriure un vodevil. Comedieta. Farsa de la dolenta. Al capdavall, fa tot l’efecte que Zapatero s’ha sumat a l’eslògan de “L’Estatut, tururut”. Potser convindria començar a mobilitzar-se i a pensar en una manifestació unitària per a l’Onze de Setembre. Si més no, sortir al carrer, de tant en tant, desfoga i aixeca l’autoestima de país per un parell de mesos. Ni que sigui per un parell de setmanes. Ara hi ha motius de sobres per tornar a sortir al carrer a reivindicar-nos.
Clama al cel l’aixecada de camisa dels traspassos i les negociacions de l’Estatut. Ja n’hi ha prou de fer-nos passar amb raons com si fóssim enzes (o com si no paguéssim impostos). La manca de voluntat política de Madrid per desplegar l’Estatut és una greu falta de respecte. A sobre estem tips d’haver-nos de sentir dir que la llengua castellana està perseguida a Catalunya quan la realitat lingüística és que aquí cada dia costa més viure en la nostra llengua. Per tot això i molt més, convindria anar pensant en un Onze de Setembre dels que fan època.


Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 3. Dimecres, 9 de juliol del 2008

Estatut al ralentí

Marta Lasalas

BLOQUEIG
El govern català ajorna la Comissió Bilateral després que dilluns va fer el mateix amb la de traspassos
CALENDARI L'executiu assegura que es convocarà aquest mes però falta madurar els pactes

clikeu a on trobareu la resta de l´informació



Tampoc hi haurà reunió de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat, on es negocia el desplegament de l'Estatut. El govern...


http://www.avui.cat