1.7.08

Notícies - Urbanisme i Planejament

L’Ajuntament de Cubelles ha adjudicat les obres del projecte per a la portada d’aigües des del dipòsit de Corral d’en Cona fins als dipòsits del segon sector de Mas Trader a l’empresa Hidorcanal SL, per import 1.035.384,39 € i una previsió d’execució de catorze setmanes. La problemàtica va merèixer que el govern sol·licités subvenció al PUOSC 2007 – 2011 per a executar aquestes obres, la qual cosa va ser acceptada i el projecte compta amb una subvenció de 321.862,00 €.

Miguel Ángel López, regidor d’Urbanisme i Planejament, explica que “el Govern municipal ha prioritzat aquest projecte davant la problemàtica existent des de fa anys amb l’abastament d’aigua potable de Mas Trader”. Aquests sectors es proveeixen d’aigua que prové de pous propis. Per aquest motiu, la regidoria d’Urbanisme i Planejament de l’Ajuntament de Cubelles ha treballat en el projecte que solucioni aquests problemes, garantint l’abastament i la qualitat de l’aigua. L’aigua que arriba fins a les aixetes dels habitatges de la resta del municipi prové de la mina de Gran Aqüeducte i del pou Cubelles 2. Aquesta es centralitza al dipòsit del Corral d’en Cona, de 4.000 m3 de capacitat, i que distribueix aigua al poble de Cubelles i a diferents urbanitzacions.

La connexió Mas Trader – Corral d’en Cona

El projecte, que es realitzarà en dues fases, contempla la connexió de Mas Trader al dipòsit de Corral d’en Cona. Aquesta es farà a través d’una canonada de fosa dúctil de diàmetre nominal de 250 mm, soterrada. En la primera fase de les obres, que és la que s’acaba d’adjudicar, es connectarà el segon sector de Mas Trader al dipòsit de Corral d’en Cona mitjançant una canonada de 4,2 km., que es divideix en dos trams. El primer, de 2.079 m., va des del dipòsit de Corral d’en Cona fins a l’estació de bombament; mentre que el segon, de 2.135 m., connectarà aquesta estació amb el dipòsit de Mas Trader II. En una segona fase, el projecte contempla la connexió des de l’estació de bombament fins al dipòsit de Mas Trader I, una obra de només 300 m. d’afectació.

El projecte tècnic preveu la instal·lació de diversos mecanismes que ajudin a tallar el subministrament d’aigua potable en cas d’avaria. A més, s’aprofitarà l’obra per fer millores als dipòsits.

http://www.cubelles.cat/