22.10.08

El Ple aprova les ordenances fiscals per al 2009 i s’adhereix al Consorci Sanitari del Garraf

Notícies - Alcaldia
21/10/2008

El dilluns 20 d’octubre la Sala d’Exposicions del Centre Social va acollir la celebració d’un nou Ple Municipal. Es va aprovar l’adhesió del l’Ajuntament de Cubelles al Consorci Sanitari del Garraf gràcies als dotze vots favorables corresponents a PSC, CiU, ERC, PPC i EC-FIC, mentre que ICV es va abstenir i ICb va votar-hi en contra. El Consorci Sanitari del Garraf té l’objectiu d’executar activitats hospitalàries, assistencials, preventives, rehabilitadores, docents i d’investigació al servei, principalment, de la població resident a la comarca del Garraf i la seva àrea sanitària d’influència. També va aprovar-se la designació de representants de l’Ajuntament a les ponències tècniques del Consell Comarcal del Garraf, aquest cop però amb els vots a favor dels tres grups de Govern (PSC – CiU – ERC) i l’abstenció de tots els grups de l’oposició (ICV – PPC – ICb – EC-FIC). Segons les propostes d’acord Miguel Ángel López, regidor d’Urbanisme, participarà a la ponència tècnica d’ordenació territorial; Joan Albet, regidor d’Obres i Serveis, a la ponència de mobilitat; Joan Besós, regidor de Dinamització Econòmica, participarà en la ponència dedicada a la promoció econòmica i, finalment, Prudencia Carrasco, regidora de Serveis a les Persones, va ser designada per participar en representació municipal a la ponència que duu el mateix títol de la regidoria que encapçala.
Precisament la regidoria de Serveis a les Persones va dur a aprovació el reglament d’organització i funcionament del Registre municipal d’unions estables de parella, un dels projectes més importants d’aquesta legislatura. Després de resoldre els dubtes sorgits arran de com quedava l’articulat del nou text incloent-hi l’al·legació presentada pel PSC, va aprovar-se el reglament per unanimitat de tots els grups. Tal i com s’especifica al preàmbul, el text pretén posar fi a la discriminació legal que pateixen moltes persones al fer ús de la seva llibertat de configurar el model de família que s’adequa al desenvolupament de les seva personalitat, dins el marc de respecte a totes les opcions afectives i als principis de pluralitat, igualtat i llibertat. El reglament permetrà reconèixer i acreditar les unions de parelles de fet que, sense haver hagut de contraure matrimoni, puguin exercir els seus drets i obligacions.
També per unanimitat es va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Cubelles, a través de l’OPIC, i el Síndic de Greuges. Mitjançant aquest conveni l’oficina del Síndic emetrà un informe anual que reculli la situació de les queixes tramitades que facin referència a Cubelles i l’estadística de les consultes realitzades per veïns o entitats del municipi, resultats que podrien ser presentats al llarg d’un Ple Municipal. També podrà participar en les jornades divulgatives que organitzi l’Ajuntament que facin referència als drets de les persones i la seva garantia. Per la seva banda, l’Ajuntament haurà de fer difusió de la figura del Síndic de Greuges com a defensor de les persones i instrumentar mecanismes per fer accessible l’operativitat del conveni.
La proposta de modificació i l’aprovació de les ordenances fiscals per a l’exercici del 2009 va ser un dels punts al que s’hi va destinar més temps al llarg del Ple. Un cop els grups de la oposició van formular les seves preguntes i van exposar els seus dubtes i queixes de la proposta que formulava l’equip de Govern, es va votar la proposta d’ICV de deixar el punt sobre la taula. L’esmena va denegar-se amb els vots en contra de PSC – CiU i ERC, i els vots a favor d’ICV – PPC – Icb i EC-FIC-. Tot seguit va votar-se una segona esmena referent a la modificació del termini per presentar sol·licituds per a rebre bonificacions fins al 31 de desembre, esmena que va ser refrendada amb els vots a favor de l’equip de Govern i els vots en contra de la oposició. El punt d’aprovació de la modificació de les ordenances fiscals per a l’exercici del 2009 va dur-se finalment a votació, i es va aprovar amb els vots a favor dels grups que formen l’equip de Govern, els vost en contra d’ICV, PPC i EC-FIC i l’abstenció d’ICb.

Font:

El Ple aprova les ordenances fiscals per al 2009 i s’adhereix al Consorci Sanitari del Garraf

http://www.cubelles.cat/