17.12.08


L’Ajuntament de Cubelles i el Síndic de Greuges impulsen la defensa dels drets en l’àmbit local

Les dues institucions acorden també donar la màxima celeritat a la tramitació de les queixes presentades al Síndic que afectin a competències municipals. Amb aquesta finalitat el Síndic podrà desplaçar-se al municipi per comprovar sobre el terreny l’abast d’una queixa. També podrà traslladar a Cubelles els assessors que consideri adients perquè s’entrevistin amb les persones o les entitats que ho sol·licitin i l’Ajuntament haurà de facilitar-los un espai que, en principi, estaria a situat a l’Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC), al carrer Joan Roig i Piera, 3-5.


A petició del Síndic, l’alcalde haurà de posar a la seva disposició els responsables polítics i funcionaris pertinents perquè l’informin de les circumstàncies i els antecedents que fan referència a la queixa.
El conveni inclou també els diversos procediments que el ciutadà i les entitats poden utilitzar per presentar una queixa al Síndic: de manera presencial o per correu ordinari a la seu del Síndic; per telèfon, trucant al 900 124 124; per correu electrònic a l’adreça

sindic@sindic.cat; per fax al 933 013 187; pel web www.sindic.cat; lliurant-la als assessors del Síndic durant alguna de les seves visites al municipi o per mitjà de la bústia que s’instal·larà a l’Oficina de Participació i Informació Ciutadana (OPIC), al carrer Joan Roig i Piera, 3-5. Els veïns o entitats que ho sol·licitin prèviament podran entrevistar-se amb els assessors del Síndic que visitin el municipi en un dels despatxos del CSIDE.

Font : http://www.cubelles.cat/