24.8.09


L’Ajuntament reclama a Telecomunicacions una correcta recepció de TDT

Notícies - Comunicació
24/08/2009
Els problemes de recepció del senyal de la televisió digital terrestre al municipi de Cubelles han generat un important número de queixes ciutadanes. La regidoria de Comunicació les està recollint per traslladar-les a la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, tal i com es va acordar en una reunió bilateral el passat mes de juliol, en què van intervenir l’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, i el secretari general de telecomunicacions, Jordi Bosch.
L’onada de calor que hem patit els darrers dies, i els efectes que aquesta té sobre el senyal televisiu, han agreujat la mala recepció del senyal. La Secretaria ha pres nota de la problemàtica i demana paciència perquè encara han d’entrar en funcionament alguns repetidors programats dintre del Pla Catalunya Connecta, que han d’ajudar a millorar la qualitat de la recepció al municipi de Cubelles. Fins a finals del present any 2009 s’aniran encenent i ajustant repetidors que, segons Telecomunicacions, ha de solucionar els problemes de recepció.

Des de fa més d’un any la regidoria de Comunicació manté contactes amb la Generalitat per traslladar-los els problemes de recepció del senyal a tot el terme municipal. La secretaria ha emprès algunes accions, com l’encesa del repetidor digital de Mas Trader, una urbanització que no rebia aquest senyal. Malgrat tot, hi ha zones del municipi que tenen una qualitat de senyal molt minsa i d’altres en que, quan pugen les temperatures, aquesta la problemàtica s’aguditza. Ara per ara, la regidoria està recollint les diverses queixes dels ciutadans i es traslladaran a la Secretaria per tal que es tingui constància de la deficient recepció del senyal televisiu al municipi. Xavier Grau, regidor de Comunicació, explica que “el que demanem és que es faci un desplegament tècnic adequat i que la gent rebi el senyal del TDT, perquè hi ha molts habitatges de Cubelles que no la reben i això està generant certa inquietud”.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Cubelles espera poder-se trobar novament amb la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació per seguir tractant el calendari de desplegament del TDT al municipi.