21.11.09

M. Trives /Associació Dones La Fita
L'any 1993, l'ONU va reconèixer els drets de les dones com a drets humans i a L'any 1995, a la Conferència de Beijing de l'ONU, la violència de gènere es va considerar com a problema social. Son dates a tenir en compta a l´hora de revisar aquest llarg procés realitzat per sensibilitzar a la societat i als governs per crear mesures de contenció i aplicació de lleis que permeten jutjar per via penal o civil
Les xarxes de dones feministes han treballat i molt en aquets anys i han aconseguit determinats objectius. Lleis en defensa i protecció avui dia aplicades ha suposat un llarg camí encara no resolt ja que tots els dies sorgeix una mort o una víctima de maltractes que sobta a la societat mentrestant lleguiex els diaris o escolta els mitjans d’informació.
A tot arreu els grups de dones fan un crit en que la veu sigui escoltada. Seguim demanant mesures,respecte i vies per protegir i en defensa de la protecció de les agressions que pateixen encara. Es una feina que cal reforçar per part d´homes i dones per aconseguir els objectius de la seva exclusió de la societat.
A les poblacions veïnes de Cubelles també aquets dies es convoquen actes,aneu-hi si no podeu participar a la vostra per termes horaris o de desplaçaments pel treball !