26.11.09

foto/arxiu/Por Derecho Propio

Representants de Por Derecho Propio,Dones amb Inicativa i La Fita a la presentació de la exposició
NO CALLIS amb fotografies de Francesca Calaf.
A continuació van fer lectura del Manifest de la Plataforma Unitària contra les Viòlencies de Gènere. Demá dijous de 18 a 20 h es mantindrá oberta l´exposició.

Cada cinc dies mor una dona a Espanya assassinada per la seva parella o ex parella. Uns dos milions de dones són esporàdicament o contínuament víctimes de la violència de gènere, però només set cents mil es reconeixen com a tal. Un 12,3% de dones, entre 18 i 29 anys, i un 14,5%, entre 30-44 anys, pateixen maltractament . Segons dades de la Macroencuesta de l’Instituto de la Mujer de 2006, les dones maltractades segons el seu nivell d’estudis va ser d’un 3% de les dones que no saben llegir ni escriure, d’un 14,6% les dones amb batxillerat superior i d’un 10,7% les dones amb estudis universitaris.
Amnistia Internacional assenyala que al món, una de cada tres dones pateix abusos al llarg de la seva vida i que el 70% de les dones assassinades ho són a mans de les seves parelles o ex parelles . No només hi ha maltractaments dins l’àmbit domèstic, sinó també al treball i a la societat: mutilacions sexuals, avortaments selectius per raó de sexe, maltractaments psicològics i els assetjaments sexuals, entre d’altres tipus de violència. Davant d’aquesta colpidora situació només hi cap la denúncia i el rebuig, el posicionament i l’acció.
Volem sensibilitzar la ciutadania
· Desvetllant les creences i els estereotips culturals que sustenten la violència vers les dones i que es transmeten de generació en generació.
· Posant de manifest la necessitat de mesures de prevenció educatives i socialitzadores que aturin aquesta violència.
· Mostrant la nostra posició ferma sempre a favor de les víctimes i de les persones i dels col·lectius que les recolzen i en contra els maltractadors.
· Potenciant la denúncia dels casos de maltractaments que són a prop nostre, ajudant a trencar el silenci.

Exigim TOLERÀNCIA ZERO ALS MALTRACTAMENTS
1. L’EFECTIVITAT I L’EFICÀCIA DE LA LLEI INTEGRAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
2. JUSTÍCIA RÁPIDA I EFICAÇ PER A LES DONES MALTRACTADES
3. ESPECIALITZACIÓ DELS RECURSOS I FORMACIÓ DE PROFESSIONALS SEGONS L’ESPECIFICITAT SOCIAL I CULTURAL DE LES DONES
4. ATENCIÓ A TOTES LES DONES IMMIGRANTS
5. EDUCACIÓ I SOCIALITZACIÓ PREVENTIVA DE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
6. ACCIÓ PREVENTIVA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ
7. SUPERACIÓ DELS ABUSOS EN L’ÀMBIT LABORAL
Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere