14.1.10

imatge/univers.upc.edu

Maria Trives/Diari de Cubelles


La presentació de la candidatura dels jocs olímpics d’hivern de la ciutat de Barcelona ha deixat en segon plat el tema de les rodalies i el tema del Estatut, de moment.....
Avui tots els diaris i comentaristes de radio en feien un anàlisis expeditiu i com a taló de fons rememorant els Jocs Olímpics del 92 que realment van ser un encert ,contraposat al Fòrum de les Cultures en que el desgavell econòmic va ser important i el que realment ha quedat es la desafortunada plaça i unes deutes milionàries també. Deixant a part la indubtable repercussió que suposa aquesta proposta i no dubtem de la bona intenció per part de qui la fa, no es pot obviar que caldrà un gran esforç econòmic,unes infraestructures importants ineludibles que potser aixecaran ampolles a grups ecologistes per l’obertura de determinades vies i amb la incertesa d’arribar a bon port.
Pot passar com la candidatura de Madrid en que el globós es punxat deixant una estela de deutes i molts furats en terrenys ara ple de totxos escampats. No es dubta de la capacitat i segurament la possibilitat de que estudis previs facin viable aquesta proposta i realment poden donar profit dels espais olímpics com ho van ser-ho per la ciutat de Barcelona i a més la obertura al mar d’una ciutat que fins llavors donava la esquena a les platges amb un mur que impedia l’accés i que avui permet a ciutadans i visitants gaudi d un passeig´ pel port,per les platges i contemplar els velers.
Esperem que no sigui un globós punxat i si un triomf de nou per portar el nom de Barcelona arreu del món com al 92. Apostem per la proposta i una realitat futura!
Ah! i de pas que tal arranjar temes pendents abans de les Autonòmiques a determinades comarques,comencem per el Garraf ?