3.2.10

foto/M. Trives/arxiu Diari de Cubelles 2009


Cubelles es prepara per celebrar el Carnaval de Cubelles.

Els actes arrencaran el 6 de febrer amb el ball de mantons que serà amenitzat per l’orquestra Maravella. L’acte, amb entrada gratuïta, serà a les 11 de la nit, a la plaça del Mercat. El Carnaval seguirà amb la festivitat de dijous gras amb la celebració de la tradicional Festa de la Merenga, que es farà a la plaça del Mercat. L’organització delimitarà dues zones, una d’elles per a la merenga dels més petits i una altra adreçada als nens i nenes a partir de 7 anys.
Un dels actes centrals del carnaval serà la Gran Rua del Carnaval de dissabte, 13 de febrer. Les carrosses o grups participants a les Rues del Carnaval podran optar a les subvencions que atorga l’Ajuntament, prèvia inscripció al Centre Social. El termini de sol•licitud de les subvencions es tancarà el 5 de febrer. Les subvencions seran les següents: Per a carrosses, 350€ ; per a grups de mínim 15 persones, 200€; Per a comparses amb un mínim de 10 parelles inscrites, 100€.
Com cada any la concentració de la Gran Rua del Carnaval es farà des de la rambla Pau Casals per sortir a les 8 de la nit i iniciar el recorregut que passarà pel passeig Vilanova, Joan de la Salle, Segur, passatge Joan Miró, De la Creu, Piular, Passeig Vilanova, Cunit, de la Creu, Sant Antoni, plaça de la Font, Àngel Guimerà, Passeig Narcís Bardají, Joan Roig i Piera, Víctor Balaguer, Joan XXIII, Raval del Torrent i fins la plaça del Mercat. A partir de les 12 de la nit, a la carpa situada a la plaça del Mercat hi haurà el gran ball de Carnaval amb l’orquestra Centauro que serà gratuït. El sermó de Sa Majestat Carnestoltes es podrà escoltar a la mitja part del ball.