12.3.10



Conclouen les II Jornades de Participació Ciutadana

Les segones jornades de Participació Ciutadana s’han tancat amb les ponències de la directora de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Aïda Guillén, de l’escriptora Asha Miró, el director de COM Ràdio, Francesc Triola, i la diputada provincial Teresa Llorens. Els ponents han reflexionat a l’auditori de l’escola Charlie Rivel sobre els drets humans, el dret a la informació i el dret a la igualtat home-dona. La participació de la segona jornada no ha estat del tot satisfactòria, si bé les persones assistents han valorat molt positivament el contingut, tant a nivell quantitatiu com qualitatiu.

La directora de l’Institut dels Drets Humans de Catalunya, Aïda Guillén, considera que “les drets no es donen ni s’atorguen, sinó que ja els tenim, són per tots i per a tothom”. L’experta en drets humans considera que aquests “són reivindicacions legítimes de la societat civil”. El director de COM Ràdio, Francesc Triola, va concretar la seva participació en un dels drets recollits a la carta de salvaguarda dels drets humans a la ciutat, el d’informació i comunicació. Triola considera que “s’ha de lluitar per arribar a tenir els nostres drets”. En aquest sentit, des del Consorci de Comunicació Local i COM Ràdio treballen per tenir “més efectivitat per donar un servei de comunicació a la ciutadania i fer-ho permeable”. Des de la xarxa d’emissores de COM Ràdio, entre les que es troba Ràdio Cubelles, s’explica “la realitat de baix cap a dalt”, perquè des dels municipis “es pot construir una realitat”.

L’escriptora Asha Miró, autora de la novel·la Rastres de Sàndal, va explicar les seves vivències personals, des de la seva Índia natal. “El dret a creure en l’ésser humà” i el fet de “creure en la bondat de les persones que tens al teu voltant” són dues de les reflexions que l’escriptora, catalana d’adopció, va deixar del seu pas per Cubelles. I va cloure llençant el repte que “el sentit de la vida està en anar saltant fronteres”.