26.5.10

El Govern municipal garanteix que s’executaran les inversions previstes per al 2010

Notícies - Hisenda, Planificació i Serveis Externs
26/05/2010

La rectificació del reial decret – llei 8/2010, de mesures extraordinàries per a la reducció del dèficit públic, publicada al BOE el passat dimarts, permetrà que el Govern de Cubelles pugui executar les inversions previstes al pressupost 2010 mitjançant la formalització d’una operació creditícia. Xavier Grau, regidor d’Hisenda, va confirmar a Ràdio Cubelles que dilluns, quan es va aprovar el decret que prohibia als ajuntaments recórrer al crèdit per finançar les seves inversions, va ser un dia “complicadíssim i duríssim” pel que suposava haver de refer de nou tota la laboriosa tasca de redacció del pressupost d’enguany. Amb la rectificació “des de l’administració local respirem més tranquils”, explica Grau.
La nova redacció del decret – llei endarrereix la prohibició de les administracions locals de finançar-se a través del crèdit a llarg termini “a partir del 1 de gener de 2011 i fins el 31 de desembre de 2011”. Així, els Ajuntaments podran continuar demanant crèdit a les entitats financeres per a finançar les seves obres publiques fins a finals d’aquest any, amb limitacions d’endeutament establertes per la llei. El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Cubelles, Xavier Grau explica que aquesta decisió “garanteix poder complir el pressupost” i assegura que el Consistori cubellenc podrà “mantenir la seva previsió d’endeutament, obra pública i creació de serveis”.

Així, el Govern podrà tirar endavant les inversions previstes al pressupost com és l’adequació del nucli antic, la reforma del cementiri, la millora del passeig Marítim o la biblioteca municipal entre moltes altres. Grau, per tant, garanteix que “tirarà endavant tota la previsió feta en la redacció del pressupost”.

La rectificació es va donar a conèixer dimarts al matí quan la comissió Executiva de la Federació Española de Municipis i Províncies (FEMP) es va reunir per analitzar l’impacte del Pla de retallada aprovat pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero per reduir el dèficit públic. Per la seva banda, les entitats municipalistes catalanes (FMC i ACM) han anunciat la convocatòria de la Comissió Municipalista de Catalunya, òrgan d'enllaç entre l’FMC i l’ACM, en la que es farà una valoració i una proposta pel que fa a l’aplicació en l’administració local d’aquest Reial Decret Llei.