17.12.10


Iniciades les obres de rehabilitació de la Societat l’Aliança amb la subvenció de la Diputació

Notícies - Promoció Cultural
15/12/2010
Les obres de remodelació de l’edifici que la Societat Recreativa l’Aliança té a la plaça de la Font, ja han començat. I ho han fet gràcies als 36.000 € concedits per la Diputació de Barcelona, a través d’una subvenció gestionada per l’Ajuntament de Cubelles, i que permetrà a la directiva de l’entitat iniciar el projecte amb la instal·lació d’un ascensor i l’adequació de l’entrada per a persones amb mobilitat reduïda.

La subvenció, atorgada per la Diputació de Barcelona, forma part de la convocatòria que es va obrir l’estiu del 2009 d’ajuts per la restauració i millora de locals socials i ateneus. La regidoria de Promoció Cultural, Prudència Carrasco, es va posar en contacte amb la Societat l’Aliança per tal de poder-se beneficiar d’aquesta subvenció i va signar el setembre passat un conveni amb l’entitat. Paral·lelament, la regidoria i l’entitat mantenen obertes les negociacions per formalitzar un conveni de col·laboració per tal d’impulsar activitats conjuntes en l’històric edifici.

En aquesta primera fase, executada amb els diners de la subvenció, s’instal·larà un ascensor i s’adequarà l’entrada per a persones amb mobilitat reduïda. La intenció de la junta, expressada pel seu president, Dani Fonoll, a través de Ràdio Cubelles, és que no es paralitzin les obres en cap moment. Per aconseguir-ho, l’assemblea de l’Aliança va aprovar l’opció de demanar crèdits amb interessos molt baixos que després es puguin retornar amb la pròpia activitat del local. Així i tot, l’entitat calcula que el cost total per poder tornar a obrir l’Aliança és de, com a mínim, 500.000€. Les proves en l’estructura i els fonaments de l’edifici van donar bons resultats, tot i que té pràcticament cent anys. Malgrat això, l’aïllament sonor serà la part més costosa de la remodelació. El desig de la junta actual de la històrica societat és que es pugui reobrir el local completament reformat el 2014, en motiu del centenari de l’entitat.