21.12.10

Llibres a regalar aquestes festes de Nadal i Reis

M. Trives/Diari de Cubelles
Mila Arcarons fa referència aquesta setmana en el seu bloc d’un llibre ,*Ines i la alegria de Almudena Grandes ,que recomana vivament . Seguint els continguts puntualment del seu bloc on sovint ja ens te acostumats a una lectura rapida on exposicions,presentacions de llibres i temes propers que segurament li agraden especialment i tractats .
Mila et puc dir ,ja que ens coneixem suficient ,i que aquesta vegada com d´altres també coincideixo amb tu, ja que Almudena Grandes forma part de les meves lectures de columnes ineludibles als diaris pel mati ,mentrestant faig un cafetó al costat del ordenador.
*Los nietos, biológicos o adoptivos, de los republicanos del 31, nos hemos echo mayores tambien en experiencia, en seguridad , y en la definición de nuestra propia identidad. Somos la primera generacions de españoles en mucho tiempo, que no tiene miedo, y por eso hemos sido también los primeros que se han atrevido a mirar hacia atràs, sin sentir el pánico de acabar convertidos en estatuas de sal . Almudena Grandes . Memoria de futuro . 1931/2006
Excel.lent la novel.la d’Almudena Grandes . Ines y la alegria . La primera d’un projecte mes ampli que inclou sis novel.les independents sobre la guerra : “Episodios de una guerra interminable”. Barreja de memòria històrica i obra de ficció . Ben mesclat i treballat . La història de l’invasió a la Vall d’Aran l’octubre del 1944 quan una colla de combatents comunistes entren al país pensant que seria “una batalla final” i que serien rebuts com a alliberadors . No fou així . A la Vall d’Aran hi havia aviació i tancs i artilleria . I el que hagués pogut ser la llibertat - y cambiar para siempre el destino de España - fou una derrota que mai va volar-se “fer publica” ni explicar per part del règim franquista. . Un oblit històric que Almudena Grandes ens aboca i recorda .