6.3.11

fotos /Xavi Grau/Prudencia Carrasco/Manifest 2011

MANIFEST DEL 8 DE MARÇ DE LES ASSOCIACIONS DE DONES DE CUBELLES EN EL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES


El compromís de les dones per la lluita en favor de la igualtat, i contra la violència masclista, ha permès que un any més les dones de Cubelles puguem celebrar, davant La Fita de terme, el Dia Internacional de la Dona.

En la darrera dècada, dos lleis claus, l’estatal per a la igualtat efectiva entre dones i homes, i la catalana per a l’eradicació de la violència masclista, han establert noves fites en el camí vers la igualtat que han comportat:

condicions laborals que afavoreixin l’equilibri entre la vida professional i personal
mesures per prevenir i combatre la violència masclista ncorporació de valors educatius més igualitaris i equitatius

Malgrat les fites assolides,cal continuar avançant i fer front a les desigualtats entre dones i homes. Encara persisteixen les desigualtats polítiques, econòmiques i socials. Unes desigualtats que provoquen discriminacions en el mercat laboral, en la representació social i política, en la participació, en el repartiment del treball domèstic i reproductiu, en els mitjans de comunicació, etc.

A aquesta situació de partida, se li afegeix el context de crisi econòmica, que està provocant un empitjorament de les condicions econòmiques i socials de les dones. La crisi ha generat nous focus d’exclusió social i ha empitjorat la situació dels que ja existien. L’exclusió social femenina i la feminització de la pobresa augmenten als nostres municipis.

Per tots aquests motius, avui, Dia Internacional de les Dones, els grups de dones de Cubelles:
Associació de Dones la Fita, Associació Por Derecho Propio, Dones amb ICV i Dones La Mar

Convidem a totes les administracions i a la ciutadania de Cubelles a treballar i donar suport per a :

Eliminar els estereotips que constrenyen les identitats de les persones i que limiten les seves opcions personals, formatives, laborals o sexuals. Per això, cal invertir tots els esforços possibles per a que la coeducació sigui un fet en tots els espais educatius dels nostres pobles i ciutats.

Rebutjar i condemnar qualsevol acte de discriminació i racisme als nostres municipis. Fets d’aquesta naturalesa s’estan donant en l’actualitat i s’ha de tenir fermesa per combatre’ls atès que poden atemptar les condicions de vida i el dret al ple desenvolupament de les dones així com malmetre la cohesió dels pobles.

Desenvolupar unes polítiques socials eficaces i uns serveis públics de qualitat, que tinguin presents les necessitats de les dones i que combatin l’especial impacte que la pobresa té en la població femenina.
Millorar les condicions de les dones en el mercat de treball i eliminar les desigualtats encara existents, especialment, la bretxa salarial i la segregació sectorial i ocupacional, que continua perjudicant seriosament les dones.

Dur a terme Plans d’Inclusió Social amb perspectiva de gènere, que
garanteixin la lluita contra aquestes situacions de manera transversal.

Fer inviable que dones de tot el món continuïn morint a mans de les seves parelles, o siguin sexualment explotades, violades, assetjades, mutilades o vexades fins a extrems inexcusables per la humanitat.
Reconèixer i socialitzar els treballs de cura de les persones, de la llar i de la vida, i aconseguir una corresponsabilitat real per a que les dones deixin de patir les conseqüències que la responsabilitat exclusiva té per la seva salut i pel seu desenvolupament personal, professional i social.


Cubelles, 6 de març del 2011