22.3.11


Ràdio Cubelles compleix 30 anys
Font: Ràdio Cubelles


Entre els actes de la programació destaca la marató radiofònica "30hores 30 anys". Una altra de les novetats és l'estrena de la que serà una col·lecció de samarretes dissenyades per artistes i dissenyadors locals

Ràdio Cubelles compleix avui, 22 de març els trenta anys d’existència. Fins l’any passat, l’emissora celebrava aquesta efemèride al voltant del 23 de febrer, una data que popularment s’havia instaurat com a la de l’inici de les emissions però que, després de la publicació del llibre “Ràdio Cubelles. 25 anys de l’emissora municipal degana del Garraf”, es va constatar que no era real. La direcció de l’emissora, d’acord amb el personal i l’equip de co
l•laboradors, ha decidit traslladar la celebració de l’aniversari a la data que s’ha constatat que es van començar les emissions, el 22 de març de 1981.
Programa especial 30 anys, en directe
En motiu de la celebració d’avui, l’emissora ha realitzat un programa especial que s’ha emès en directe, de les 12 fins a dos quarts de 2 del migdia. El programa ha comptat amb la participació de la cantant sitgetana, Glòria Freixas, que va posar veu als indicatius que s’estrenaven l’any 1992. Una altra intervenció ha estat la de Pilar López, que va dirigir l’emissora des de finals de1982 al 1984, i que estar en els inicis de la ràdio a les golfes de l’Ajuntament, així com el trasllat de la ràdio al 93 al Casal de Cultura, on estan actualment els estudis de l’emissora. Durant el programa, Núria Jane, responsable de l’arxiu municipal, ha fet un repàs històric a través dels arxius sonors de diferents èpoques de l’emissora. El programa, presentat per la directora, Àngels Fuster ha comptat amb Marc Machado i Josep LLuís Villanueva de l'equip de treballadors de Ràdio Cubelles, i amb la presència del regidor de comunicació, Xavier Grau.

Sopar-Festa als col·laboradors/es

D’altra banda, la commemoració del trentè aniversari de l’emissora municipal, continuarà aquest divendres el tradicional sopar adreçat als col•laboradors i, posteriorment, amb una festa oberta a tothom a partir de les 12 de la nit, al local Anem-hi. En el transcurs de la festa es donarà a conèixer una samarreta dissenyada per l’artista local Shozo Somekawa, d’origen japonès. La intenció de l’emissora és que sigui la primera d’una sèrie de samarretes dissenyades per artistes i dissenyadors locals de les quals se n’editarien una cada any coincidint amb l’aniversari. També es farà el lliurament del IV premi “Micròfon d’Or de Ràdio Cubelles”.

Marato "30 hores 30 anys"
Un altre dels actes centrals de la celebració dels 30 anys de Ràdio Cubelles tindrà els dies 2 i 3 d’abril amb un programa marató de 30 hores de ràdio que comptarà amb la participació d’antics i actuals col•laboradors de Ràdio Cubelles. També espera poder encabir altres col•laboracions i propostes que puguin arribar des de les entitats locals.
A més, aquest any coincidint amb el 15è aniversari del Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari es publicarà el IV Recull de Contes que recollirà les obres guanyadores dels darrers quatre anys. La presentació es farà durant l’acte de lliurament dels premis d’aquesta edició, i que està previst que es porti a terme el 29 d’abril, a les set de la tarda, al cinema Mediterrani.
D’altra banda, el programa “Tornant als 60” compleix aquest any la cinquena temporada a la graella de Ràdio Cubelles. És per això que, el dia 3 de juny es farà una festa especial i oberta a tothom. Serà a partir de les 23:00h, al local Anem-hi.

Escolta el programa especial a través del podcast (programes especials). Si el vols escoltar fes un clic aquí