1.10.11

LA PLATAFORMA VEÏNAL DE SANTA MARIA I L’ASSOCIACIÓ DE VEÏNS DE SANTA MARIA DEMANEN QUE ES RESPECTI LA CONFIGURACIÓ DEL PARC DEL BARRI

Representants i membres de la Plataforma Veïnal de Santa Maria i de l’Associació de Veïns de Santa Maria sol.liciten a l’Ajuntament que Cubelles que respecti la configuració actual del Parc del barri i que es garanteixi la convivència entre els usos actuals i els infantils per evitar nous conflictes sorgits per la instal.lació d’una pista poliesportiva.

Després de mesos de contactes i reunions per a la solució dels greus problemes de convivència i civisme detectats a la zona de parc del carrer Amadeu Vives de Sta. Maria els veïns afectats de la zona, la Plataforma Veïnal de Santa Maria i l’Associació de Veïns de Santa Maria ens adrecem de nou a l’Ajuntament a fi efecte de garantir que es mantinguin les millores efectuades respectant la negociació efectuada aviat farà gairebé dos anys.

Així, tant la Plataforma Veïnal com l’Associació de Veïns volen sortir al pas de les darreres informacions aparegudes a la premsa i desmenteixen rotundament que el veïnat afectat rebutgi la inclusió d’un circuit vial en aquest espai.

La Plataforma i l’Associació de Veïns desmenteixen que la zona estigui morta, ans al contrari perquè és freqüentada per canalla que la gaudeix sense riscos ni perills i neguen que calgui “recuperar-la” perquè està funcionant perfectament com espai de formació, entreteniment i esbarjo de nens, nens, pares i mares tal i com pot confirmar-se per l’absència de conflictes.

La Plataforma Veïnal i l’Associació de Veïns consideren adequada l’actual configuració del parc i han fet arribar a l’Ajuntament de Cubelles diverses propostes per garantir que es mantingui l´’us obert, participatiu i educatiu dels infants i joves tal i com s’ha pactat amb l’Ajuntament de Cubelles en un procés que compta amb els informes a favor dels tècnics municipals, la Diputació de Barcelona i el Govern Central (donada la inversió de diners del FEIL en aquest espai).

Al mateix temps, els veïns de Santa Maria proposen millorar aquells aspectes que consolidin el parc com a zona d’esbarjo infantil i que no passen, com s’ha fet saber a l’Ajuntament, per la recuperació d’una pista poliesportiva d’ús intensiu que provoca els problemes de convivència que han motivat la remodelació.

Els veïns volen garantir l’ús infantil dels espais i demanen a l’Ajuntament de Cubelles que mantingui el mateix criteri d’evitar conflictes com el que s’ha aplicat amb la retirada d’elements esportius d’alta intensitat ubicats a la plaça del Mercat, a la plaça de la Sardana i al parc de la Rambla Pau Casals.

La Plataforma i l’Associació de Veïns consideren que les pistes poliesportives han d’ubicar-se, com el seu nom indica, al Poliesportiu municipal i el que cal garantir son espais d’ús infantil adequats a la convivència de tots els usuaris que han de conviure amb elements esportius per a persones grans (pistes de petanca), zona de jocs infantils i espais de ping-pong.

La Plataforma i l’Associació volem destacar l’esforç realitzat pel conjunt de veïnat en els darrers anys Cubelles i els treballs d’anàlisi i propostes efectuats per la Policia Local de Cubelles i la Diputació de Barcelona per detectar els greus problemes de convivència viscuts i proposar alternatives viables per a la comunitat i que han consistit en:

1 Resolució convivència entre animals domèstics i zones d’ús infantil protegides amb tanques i ròtuls

2 Il.luminació respectuosa amb l’entorn i de consum sostenible que garanteixi l’adequada segureta la zona

3 Instal.lació de l’espai infantil obert i educatiu com a Parc d’Educació Viària d’acord amb el projecte de la Policia Local de Cubelles i els informes de la Diputació de Barcelona al servei de tota la població escolar del municipi de manera permanent i estable

4 Millora de la seguretat i protecció de la zona infantil (columpis) per evitar accidents amb la instal.lació d’un nou sol de cautxú

5 Manteniment dels espais destinat a l’exercici de les persones adultes i gent gran (aparells gimnàstic i pistes de petanca)

6 Manteniment de les taules de ping-pong per a ús de tots els usuaris

7 Adequació de la vegetació al conjunt de la zona i millora de la neteja de la zona de manera notable i permanent

És per aquestes raons que després de mesos de treball conjunt entre l’Ajuntament i la Plataforma Veïnal que ha comptat amb el suport de l’Associació de Veïns de Santa Maria volem que s’escoltin la veu del veïnat del barri com a primer interessat en gaudir d’un espai públic de qualitat.

Al mateix temps, exposem que la nostra voluntat és la disposar d’un espai obert a la ciutadania que s’ha aconseguit després de molts anys de lluita i reivindicació.

Volem agrair també als tècnics municipals, a la Policia Local i als Mossos d’Esquadra la feina realitzada per resoldre els conflictes de convivència entre usuaris de diferents edats, els abusos i conflictes que han hagut de resoldre i la vigilància eficaç per evitar tots aquells aldarulls que s’han viscut reiteradament en aquesta zona i que han situat el veïnat en situacions límit d’inseguretat i crispació.

Ens satisfà enormement la feina realitzada professionalment per la Policia Local de Cubelles i els Mossos d’Esquadra per eradicar de la zona els intents de difondre entre la nostra població més infantil hàbits de consum de substàncies del tot rebutjables que podíem haver portat greus conseqüències i que temem que es puguin reproduir si s’altera la configuració de l’espai.

Finalment, volem expressar també el nostre agraïment com a veïns i veïnes perquè s’hagi tingut en compte el nostre treball igual com s’ha fet a altres zones i barris del municipi on s’ha respectat escrupolosament la proposta del veïnat en la definició de diferents espais públics.

Respecte a l’existent pista formigonada instem l’Ajuntament a mantenir la necessària habilitació d’aquests espais en indrets adients on no es creïn nous conflictes veïnals com els viscuts des del 2009 a Sta. Maria i a Corral d’en Cona per usos inadequats i que s’ampliïn en zones com ara la del nou skateparc o bé del Poliesportiu Municipal que gaudeixen d’una enorme adequació tan d’instal.lacions com de vigilància i manteniment.

Plataforma Veïnal de Santa Maria

Associació de Veïns de Santa Maria

per contactar envieu un correu a: veinsdesantamaria@gmail.com