4.11.11

Diari de Cubelles


La premsa recull aquestes informacions . El regidor del PP a Cubelles segueix mantenint el seu posicionament dur respecte a la situació actual del ajuntament de Cubelles segons insisteix de nou . Per un altre part el PSC segueix mantenint la discrepància amb el actual regidor d´Hisenda Luis Alemán amb les seves afirmacions acusatories.


Per part del PSC mantenen amb fermesa que Cubelles disposa d´un Ajuntament sanejat. La documentació avala aquest punt de vista a pesar del esvalotament per part del senyor Alemán com a responsable d´Hisenda.
Mentrestant portem quasi cinc mesos de govern i quin serà el moment de començar a treballar ? Sembla ser que el senyor Alemán vol encapçalar el nucli del govern i amb una certa prepotència evident ,respecte als seus companys de viatge,ja que ICV i Reagrupament- Unitat Cubellenca a on son ?


Estem a Cubelles en una campanya del PP en contra del PSC de cara a les eleccions del 20 de novembre


A partir d’aquesta data tot será diferent ?


La Mònica tornarà a sortir a la palestra ?


Unitat Cubellenca ressorgirà d´aquesta nebulosa ?



CIU,ENTESA,PSC alerta als propers mesos ,a treballar de valent !




Cubelles té una economia sanejada, segons el PSC
25/10/11 02:00 - Cubelles -
L'Ajuntament de Cubelles té una situació econòmica sanejada, segons el PSC, que acusa l'actual govern local (ICV, UC i el PP) d'“alarmisme” en assegurar que el municipi passa un moment complicat. Segons els socialistes, el govern ha “ocultat malintencionadament” informació sobre els comptes de l'Ajuntament; en aquest sentit, el PSC lamenta els “antecedents catastrofistes” explicats pel regidor d'Hisenda, Luis Alamán, durant una assemblea informativa a principis d'octubre. “La situació econòmica de l'Ajuntament de Cubelles és sanejada atenent l'estalvi net positiu i el romanent positiu a 31 de desembre del 2010 segons el darrer informe oficial signat per la interventora municipal”, diu el PSC. El grup socialista –que va liderar l'anterior govern– destaca que l'Ajuntament disposa d'un “bon fons de maniobra positiu per un total de 5.994.364,35 euros”, i d'una “excel·lent ràtio d'autonomia financera del 81,2%”.






El regidor d'Hisenda de Cubelles, Luís Alamán, ha acusat aquesta tarda el PSC d'haver endeutat l'Ajuntament de Cubelles en quatre anys i d'haver malbaratat els recursos del consitori. Alamán respon així a un article del PSC fet públic la setmana passada defensar la gestió municipal de l'anterior govern.
El govern de Mònica Miquel responsabilitza l'anterior executiu del 'mal estat' de les finances municipals, dels deutes amb els proveïdors i de la inexistència d'un pla de viabilitat per reconduir la situació.
http://www.vilanovadigital.com/espais/actualitat/article.asp?idarticulo=33617



El PSC deixa un ajuntament sanejat a Cubelles
'Des del PSC volem denunciar la maniobra d’ocultació malintencionada per part del sr. Luis Alaman (PP) i de la sra. Mònica Miquel (ICV) que com alcaldessa és responsable màxima d’aquesta estratègia embrutidora que en res beneficia Cubelles'
En l’acte de presentació de la situació econòmica de l’Ajuntament de Cubelles per part del nou govern ICV-PP-RCat es va qualificar el moment de molt delicat i citant, textualment, uns antedecents catastrofistes i alarmistes que res s’assemblen a la informació oficial: la situació econòmica de l’ajuntament de Cubelles és sanejada atenent l’estalvi net positiu i el romanent positiu a 31-12-2010 segons el darrer informe oficial signat per la Interventora Municipal sra. Rosa Maria Almirall i Domènech.
Font : http://www.socialistes.cat/psc_esl/Territoris/Alt-Penedes-Garraf-Federacio

Des del PSC volem denunciar la maniobra d’ocultació malintencionada per part del sr. Luis Alaman (PP) i de la sra. Mònica Miquel (ICV) que com alcaldessa és responsable màxima d’aquesta estratègia embrutidora que en res beneficia Cubelles.
L’actual regidor d’Hisenda, sr. Alaman, va ocultar en la seva intervenció i també en la documentació lliurada aspectes claus. Ni es va referir al balanç de situació ni al compte de resultats de l’exercici 2010 tot i ser aquests documents part integrant de l’expedient del Compte general del 2010. Al mateix temps, el silenci clamorós de l’alcaldessa va permetre amagar als ciutadans i ciutadanes de Cubelles un autèntic i objectiu anàlisi de la situació econòmica, patrimonial i financera de l’Ajuntament de Cubelles.
És per això, que des del PSC exposem que de l’anàlisi d’aquests documents oficials es desprèn que l’Ajuntament de Cubelles té els recursos necessaris per fer front a les inversions i projectes aprovats i a la millora dels serveis per la ciutadania:
Balanç equilibrat amb un bon fons de maniobra positiu per un total den 5.994.364,35 (gairebé sis milions d’euros) Excel.lent ràtio d’autonomian financera del 81’2% Baix índex d’endeutament a llarg termini: només unn 10,12% sobre el total dels actius Baix índex d’endeutament a llarg terminin en relació als ingressos pressupostats pel 2011: només un 46% Diferèncian positiva en els venciments mitjans de pagament en relació als venciments de cobrament que aporta una millora en la gestió de la tresoreria municipal (cobraments amb venciment mitjà a 35 dies contra pagaments a 62 dies) Bonan generació de cash flow durant el 2010 per un total de 941.641,79 euros: increment de la tresoreria de 1.041.915,13 euros (s’ha passat dels 7.055.134,03 euros el 31 de desembre de 2009 a 8.097.049,16 euros a 31 de desembre de 2010) La xifra corresponent a l’amortització de càrrega financera prevista peln 2012 puja a 973.542,62 euros, representant una quota sobre el total d’ingressos del 7,19% És per tot això que denunciem públicament la voluntat intoxicadora per part del nou govern municipal a qui demanem que, especialment en un moment global molt delicat, no contribueixi a denigrar i menystenir la necessària dignitat institucional que els governs han de defensar per l’Ajuntament a qui representen.
Des del PSC no entrarem en insults, desqualificacions, provocacions i agressions com les que estem patint en aquests primers mesos de legislatura. Però tampoc callarem en la defensa de la dignitat del nostre Ajuntament i per això afirmem que:
--El fons de maniobra de l’Ajuntament de Cubelles indica que entre els imports pendents de cobrament a cuert termini (31-12-10) i els imports pendents de pagament a curt termini a la mateixa data la diferència és positiva per les arques municipals en 5.994.364,35 euros. -- L’Autonomia financera que medeix el percentatge de fons propis en relació al tota d’actius és a l’Ajuntament de Cubelles del 81,2%. -- L’Ajuntament de Cubelles manté una excel.lent capacitat de retorn de l’endeutament a llarg termini xifrat en només un 7,19% dels ingressos.
Per tot això, el PSC reclama claredat i respecta a la veritat per part del sr. Alaman i la sra. Miquel i insistim en la necessitat que assumeixin els seus compromisos per acabar amb aquesta gravíssima maniobra d’intoxicació. Així, des del PSC reclamem que s’aclareixi la situació públicament i que el nou Govern presenti el que es va comprometre a fer:
L’Auditoria externa independent que va anunciar la sra. Mònica Miqueln n El Pla de Viabilitat elaborat per la Diputació de Barcelona que tots els partits membres del Consistori es van comprometre a treballar per planificar el futur econòmic de Cubelles. Pla de Mandat anunciat per abans de finalitzar eln 2011 Sense aquests documents oficials i rigorosos, la credibilitat del Govern de Cubelles en matèria econòmica segons expliquen el sra. Alaman i la sra. Miquel queda seriosament qüestionat perquè la veritat oficial i acreditada pels documents oficials és que el PSC –que ha compartit responsabilitat de govern amb CiU i ERC- ha deixat a Cubelles un Ajuntament sanejat.

Font :
http://www.vilanovadigital.com/espais/blocs/viewdoc.asp?iddoc=33423