19.11.11


COMPTE! ICV-EUA DÓNA ELS VOTS AL PARTIT POPULAR

Han calgut només quatre mesos per comprovar que, tal i com va anunciar l’Agrupació Local del PSC de Cubelles, el PP s’hagi fet amb el control polític, econòmic i mediàtic de l’Ajuntament de Cubelles traint el mandat de l’electorat cubellenc de fer un gir a l’esquerra. La traïció flagrant d’ICV-EUA a Cubelles a canvi de la cadira de l’alcaldia a qualsevol preu (168.000 euros l’any per garantir l’alcaldia) va confirmar-se amb l’actitud prepotent i antidemocràtica manifestada pel Govern en el darrer Ple.

En una mostra més d’aquest gir a la dreta d’ICV-EUA, la presidència del Ple va negar el debat i la votació de tres mocions molt importants en aquest moment que moltes persones estan patint la crisi i ho estan passat molt malament. Als suposats representants de l’esquerra de debò a Cubelles, ICV-EUA, no els va importar votar contra el suport a tres causes molt importants a proposta dels grups municipals d’EC-FIC i PSC:

n La defensa dels drets dels infants coincidint amb la commemoració que se celebra el proper dia 20 de novembre.

n La declaració de Cubelles com a municipi actiu en prevenció dels desnonaments i la defensa del dret a l’habitatge

n La defensa de les llars d’infants de Cubelles davant les retallades del Govern de la Generalitat.

En una mostra més de la regressió democràtica que viu Cubelles per la submissió d’ICV-EUA a la dreta espanyolista del PP, aquests tres punts van ser retirats del Ple per la decisió unilateral i capritxosa d’aquesta formació. Per què? Des del PSC no ho sabem però volem denunciar aquest desinterès i aquesta pressa per evitar el debat i la discussió serena i constructiva als plens de Cubelles.

És ara que entenem, per exemple el vot en contra d’ICV-EUA al Reglament de Participació Ciutadana en el seu dia. No hi creuen, volen manar de manera autoritària i dictatorial fins al punt que van rebre el rebuig palès dels ciutadans i ciutadanes presents al darrer Ple tal i com va quedar reflectit a través de Ràdio Cubelles.

Des del PSC creiem que era urgent i molt important mostrar el suport de l’Ajuntament a les persones que corren el risc de perdre les seves vivendes per la voracitat de bancs i caixes. Volem que Cubelles sigui un municipi actiu i compromès contra els desnonaments injustos i volem donar el suport a la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques. Per això proposaven, entre d’altres mesures, formar part de la Xarxa d’Habitatges de Lloguer Social i establir un protocol d’ajut i suport a les famílies amenaçades de perdre els seus habitatges.

I ara pensem que potser perquè quatre influents famílies persegueixen un Pla General Urbanístic a mida i per això s’han “distribuït” estratègicament entre diferents formacions polítiques, que ICV-EUA es plega a aquest joc i renúncia a defensar la ciutadania davant l’especulació.

Igualment, des del PSC pensem que és injusta la mesura del Govern de Cubelles d’apujar i encarir fins a límits difícilment suportables les quotes de les llars d’infants sense plantar cara a les retallades de la Generalitat. Vàrem proposar al Ple que la Generalitat mantingui les subvencions a les llars d’infants de Cubelles i ICV-EUA va impedir, fins i tot, que s’expliqués el contingut de la moció potser per evitar que li quedessin les vergonyes a l’aire. Volem que l’Ajuntament es planti, sigui valent i lluiti per aconseguir de la Generalitat els diners que l’ensenyament públic a Cubelles necessita ui no s’apugi el rebut de la llar d’infants a les famílies de Cubelles.

ICV-EUA s’ha mostrat una formació refractària als problemes reals de la gent de Cubelles en matèria de defensa de la infància, de l’habitatge i de l’ensenyament públic. Fora bo que els seus responsables expliquessin a la ciutadania de Cubelles perquè d’aquesta entrega a la política més retrògrada, injusta i conservadora del Partit Popular.

Després d’alguns anys d’avenços en matèria de participació i maduresa política, de defensa de la pluralitat i foment del diàleg i el consens gràcies a l’esforç conjunt de la majoria de forces polítiques de Cubelles ara ens trobem de nou amb la involució democràtica propiciada per la cessió de l’hegemonia política al PP i sense que la ciutadania de Cubelles hagi rebut cap explicació: no han fet l’auditoria externa, no han fet el Pla de Mandat, no ha aprovat el Pla de Viabilitat Econòmica. Només diuen una cosa: farem, farem, farem...

Des del PSC de Cubelles seguirem denunciant aquesta regressió democràtica que avergonyeix, fins i tot, els votants sincers d’ICV-EUA i ens tornen a aïllar de la cohesió comarcal a l’hora de defensar els interessos del nostre municipi.

Alertem de nou de la fosca maniobra d’ICV-EUA de demanar el vot per a polítiques i projectes d’esquerra i lliurar-los a la dreta que representa un Partit Popular que vota en contra de la llengua catalana, recorre l’Estatut, nega els drets a les parelles homosexuals i vol eliminar els ajuts a les persones grans i dependents.

Des del PSC de Cubelles seguirem treballant i insistint en la defensa dels drets dels més febles i denunciant les polítiques que fan trampa amb els desitjos, les il.lusions i els vots de la ciutadania com ha quedat palès a Cubelles on feia ja uns quants anys –curiosament quan el PP i els interessos urbanístics també condicionaren l’Ajuntament- que no es patien tan significats desprecis a la pluralitat i la democràcia.

PSC
Agrupació Local de Cubelles

17 de novembre de 2011