18.1.12

EL PRESSUPOSTOS DE LA GENERALITAT AL GARRAF: Oblits, aigua freda i vents que ens porten al passat

El pressupost d’inversions del Garraf és un 55,1% menys que el de l’any 2011. L’any 2011 el pressupost pujava a 8.825.241 euros. Enguany puja a 3.961.722 euros. Cal destacar que és el més baix des de l’any 2003 ( 8.431.347 euros). L’any 2010 la inversió va ser de 5.186.196 euros).

La Generalitat de Catalunya no recorda que aquest es un territori que creix i que cal acompnayar-lo amb serveis de qualitat . Són pressupostos que no compleixen en absolut amb els compromisos pendents de la Generalitat amb el territori i que castiguen especialment els serveis públics de la comarca i, a través d’ells, al conjunt de la ciutadania.

Recordatori: Aquells temes que hem parlat , debatut ..... s'obvien. El cas mes important és la construcció del nou l’Hospital de referència comarcal ( Hospital d’aguts a Vilanova i La Geltrú). En aquest cas hi havia un full de ruta consensuat . Ara calia començar a fer el projecte exectiu . No s'avança

Recordatori : Tampoc s'hi contempla ni el Centre Bàsic de Salut de Sitges, ni els equipaments educatius llargament reclamats pel territori ( l’escola Agnès de Sitges, l’escola Pasifae de Vilanova, l’escola Les Vinyes de Cubelles, el nou Institut de Roquetes, l’Institut de Canyelles).

Recordatori . I L'ACA ? i la millora de carreteres ? Tampoc s’està complint amb les inversions pactades a Cubelles per part de l’ACA i resten pendents, entre d’altres, l’arranjament de l’antiga C-15 a Canyelles i d’altres inversions que ja estaven compromeses per l’anterior Govern i reclamades pel territori.

EL PEATGE .- Sembla que corren canvis en les bonificacions d'aquesta peatge que ja hem dit reiterades vegades que ens sembla abusiu. ES proposa la reducció de les bonificacions del peatge de la C-32. Les actuals bonificacions del 50% per a usuaris habituals amb una recurrència mínima de 8 viatges per mes desapareixen i són substituïdes per bonificacions a partir d’un mínim de 16 viatges mensuals. Amb 16 viatges mensuals el descompte és del 30%.

L'habitatge i la Llei de Barris . Caiguda del 56 % en el pressupost d’habitatge, un 88% en el programa de barris, un increment de fins al 10% de la tarifació de l’aigua, augment global del 9% dels bitllets del tren...