17.2.12






Jaume Collboni: “Els pressupostos s’han tancat en fals i ensorren encara més la credibilitat econòmica del Govern”

El portaveu del PSC assegura que el pacte CiU-PP “consolida una Catalunya a dues velocitats”
El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha assegurat que “els pressupostos s’han tancat en fals i ensorren encara més la credibilitat econòmica del Govern”, després que a només 24 hores de la seva aprovació s’hagi conegut una “clàusula oculta en els pactes entre CiU i PP” per tal de crear una comissió bilateral per estudiar futures modificacions dels comptes. Segons Collboni, “el Govern d’Artur Mas o ens va enganyar o es va autoenganyar quan va fer una previsió de creixement per 2012 del 0’8 per cent”, i ha afegit que “es fa difícil de creure que els serveis d’anàlisi econòmica de la Generalitat no tinguin el nivell de competència requerit per no descobrir fins ahir el que tothom anunciava des de fa mesos”. “Per què ho han amagat? És pura incompetència del departament d’economia?”, s’ha preguntat.
El portaveu del PSC ha denunciat que “el conseller Mas Colell ha esperat a tenir els pressupostos aprovats per anunciar més retallades per la porta del darrera, sense debat al Parlament de Catalunya i amb la connivència del PP”, i és en aquest sentit que ha conclòs que “la senyora Alícia Sánchez Camacho podrà dictar de nou les noves retallades en educació, salut i serveis socials”. “La resta del Govern farà efectives les retallades i posarà la cara”, ha dit, perquè “qui Governa a Catalunya és Mariano Rajoy, i no pas Artur Mas”. “Vivim amb un Govern de facto tripartit de dretes, teledirigit des de Madrid per Rajoy”, ha assegurat Collboni.
Interpel•lació parlamentària
Jaume Collboni ha anunciat que “tenim la voluntat de demanar explicacions públiques al proper ple, i és per això que hem entrat una interpel•lació adreçada al conseller Mas Colell per saber quin significat té aquesta clàusula no explícita entre CiU i PP i quines conseqüències tindran les noves retallades insinuades fruit d’una manca de control de l’escenari macroeconòmic per 2012”.
Setmana horribilis
Jaume Collboni ha considerat que aquesta ha estat una “setmana horribilis” per Catalunya arran dels pactes entre CiU i PP, que segons ell “els ciutadans i ciutadanes pagaran molt cars en la seva vida quotidiana”. “Però el problema no és que CiU i PP pactin –ha reconegut- sinó les conseqüències d’aquest pacte: la consolidació d’una Catalunya a dues velocitats i una societat en la qual qui per posició social i econòmica podrà sobreviure i mantenir el seu nivell de vida i la resta seran víctimes de la crisi i les retallades del sistema de benestar que imposen CiU i PP”.