23.3.12

CC.OO. i UGT organitzen un acte públic contra la reforma laboral
Font: Ràdio Cubelles




L’assemblea tindrà lloc divendres 23 de març a les 18h. al Centre Social
Comissions Obreres i la UGT han organitzat un acte obert a la ciutadania amb l'objectiu d'expressar el seu rebuig a la reforma laboral aprovada pel govern estatal i donar a conèixer les seves principals afectacions envers els treballadors. L'assemblea tindrà lloc aquest divendres a les sis de la tarda al Centre Social i comptarà amb la presència com a ponent, entre d'altres, de Ramon Ferrer, responsable de la Federació d'Indústria de l'Alt Penedès i el Garraf.
L'acte començarà amb una breu explicació sobre els principals punts de la reforma i, a continuació, s'obrirà un torn de preguntes pensat per aclarir dubtes i tractar qüestions més concretes. Els dos sindicats majoritaris han mostrat el seu rebuig frontal a la mesura impulsada pel govern de Mariano Rajoy en considerar que la seva aplicació perjudicarà el mercat laboral.

Comissions Obreres i la UGT entenen que la nova reforma laboral no només no generarà ocupació sinó que la precaritzarà. Per tot plegat, els principals sindicats del país han convocat una vaga general que tindrà lloc dijous vinent, dia 29 de març. Comissions Obreres i la UGT han organitzat manifestacions a Vilanova i la Geltrú i Vilafranca, totes dues a les sis de la tarda, i a Sant Sadurní d'Anoia a les 12 del migdia.









Els sindicats segueixen oposant-se a la renovació de l’inspector de la Policia Local
Font: Ràdio Cubelles

Denuncien que el govern no ha respectat els terminis per la convocatòria de la plaça
Els sindicats de funcionaris de l'ajuntament i el govern municipal continuen enfrontats per la renovació del cap de la policia local. Un manifest conjunt d'UGT, el sindicat de policies i el sindicat CATAC denuncia que el govern municipal no ha respectat els terminis d'informació del concurs oposició que s'ha obert per a la plaça d'inspector interí de la policia local.
Els tres sindicats defensen que l'informe se'ls hauria d'haver presentat amb 15 dies d'antelació i, en canvi, el govern només els va donar 5 dies. A més, denuncien que el govern no ha escoltat cap de les propostes de millora de les bases que han fet els representants dels treballadors. La Junta de Personal manifestava que considera que s’hauria de revisar el barem de mèrits proposat, per ser poc ponderat, atès que amb només tres anys, s’assoleix la màxima puntuació, així com, per la seva indefinició. Segons els sindicats de funcionaris, es puntua igual haver desenvolupat tasques de caporal, sergent, inspector.... És a dir, per una plaça interina d’inspector, amb aquestes bases es valoraria exactament el mateix disposar d’una experiència d’inspector que de caporal.

Els representats dels treballadors diuen que les propostes formulades per la Junta de Personal s’han fet amb la finalitat de millorar les bases i aconseguir el millor candidat possible per a la policia local. Malgrat això, asseguren que l’equip de govern ha ignorat totalment les aportacions realitzades pels representants dels treballadors. L'UGT, el sindicat de policies i el sindicat CATAC denuncien que l’equip de govern va donar per aprovades les bases, sense que es realitzés cap votació formal i amb l’oposició expressa de la Junta de Personal.
Segons els tres sindicats, les bases aprovades poden afavorir més un perfil específic de candidats a la plaça d'inspector interí