26.2.05

EL CONSELL MUNICIPAL DE MEDI AMBIENT DE VILANOVA I LA CENTRAL TÈRMICA

Acta del Consell Municipal de Medi Ambient de data 13 octubre de 2004

5. Projecte d’instal·lació d’un grup combinat a la Central Tèrmica del Foix.
"El Sr. Francesc Surroca exposa breument aquest punt i diu que a finals del mes de juliol, va entrar a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, un ofici de la “Dirección General de Calidad y Evaluación Ambiental del Ministerio de Medio Ambiente”, acompanyat de la”Memoria resumen del projecto de instalación de un grupo de ciclo combinado de 800 MW en la Central Tèrmica del Foix”. En aquest projecte es tracta de fer una central més moderna, menys contaminant".
"El Sr. Marsé diu al respecte, que es tractaria d’una ampliació. Demana a la Comissió que es defineixi en contra d’aquesta ampliació i suggereix la substitució per energies alternatives".
"El Sr. Galvany manifesta que s’ha d’insistir en la substitució en energies renovables. Afegeix que el que interessa a l’empresa és ampliar la producció amb gas i que no hi ha cap mena d’intenció d’utilitzar altres tipus d’energia".
"El Sr. Valls informa que Endesa ha demanat 8 centrals a Catalunya d’aquest tipus i que la Generalitat només concedeix 3, i la de Cubelles condicionada al desmantellament previ de l’existent".
Més informació clikant aquí

Aquest Consell va tractar de nou el tema de la Tèrmica de Cubelles el passat dia 16 de febrer, en quan disposem de l'acta oficial n'informarem.
Més informació clikant aquí