2.2.05

EL PARTITS POLÍTICS ES PRONUNCIEN SOBRE LA TÈRMICA
RESPOSTES DEL PARTIT POPULAR DE CATALUNYA

Santi Rodríguez, diputat del Partit Popular de Catalunya (PPC), ha estat el primer en respondre el qüestionari del DIARI DE CUBELLES sobre el desmantellament definitiu de la central tèrmica de Cubelles.

1.- És cert que el PPC ha presentat una proposició al Parlament de Catalunya demanant el desmantellament de la Central Tèrmica de Cubelles?
El PPC hem presentat al Parlament de Catalunya una Proposició No de Llei, en la que es demana que en la redacció del nou Pla de l’Energia 2015, que està preparant l’actual Govern de la Generalitat, es tingui en consideració que les circumstàncies actuals entorn la Tèrmica de Cubelles han variat molt respecte de quan es va decidir ubicar-hi aquesta instal·lació, i que en el dia d’avui no és la ubicació més recomenable per a una instal·lació d’aquestes característiques.
En cap cas pretenem adoptar una posicionament al respecte, que ignori les necessitats energètiques de Catalunya, per aquest motiu cal una visió global de les necessitats energètiques de Catalunya, i planificar-les com ja feia el pla de l’energia 2010, que considerava la continuïtat d’una instal·lació energètica (cicle combinat) a Cubelles.
Per això, el que el Govern hagi manifestat que cal replantejar-se la idoneïtat d’algunes instal·lacions energètiques, mitjançant un nou pla de l’energia, obre les portes a plantejar alternatives respecte de la Central Tèrmica de Cubelles. Les alternatives però, cal analitzar-les des de la globalitat del Pla de l’Energia.
2.- Proposarà el PPC al Parlament la desaparició de la zona energètica queacull actualment una Central Tèrmica a Cubelles?
Ho estem fent amb aquesta proposició no de llei, les actuals circumstàncies del entorn d’aquesta instal·lació, en recomana la seva desaparició.
3.- Proposarà el PPC que el proper Pla Energètic de Catalunya contempli el destamntellament total (i sense substitució per noves centrals) de la Central Tèrmica de Cubelles?
Òbviament, quan demanem que es consideri la no idoneïtat de l’emplaçament per a una central tèrmica és extensiu a altres tecnologies
4.- Està d'acord el PPC amb la desaparició de la zona energètica de Cubelles, imposada en les darreries del franquisme i que la democràcia no ha restituït?
Sí, però cal considerar l’interés general, es a dir, cal garantir el subministrament elèctric de Catalunya en els propers anys, per la qual cosa caldran instal·lacions que substitueixin l’energia que es preveia que aportaria la nova central de cicle combinat, ja sigui mitjançant centrals d’aquestes mateixes característiques en altres indrets amb menor impacte ambiental i paissatgístic, ja sigui mitjançant energies renovables. És al Govern de la Generalitat a qui li correspon proposar les alternatives adequades.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Éstic sorprés per veure publicat al diari d'ICb una entrevista amb un diputat del PP!!!!
Molt bé, us diran que esteu bojos però molt bé. Penso que amb la publicació de la noticia del Pp demostreu un cop més que de veritat treballeu per Cubelles i que busqueu ajut ob calgui.
Endavant nois.
¿Us han contestat els altres partits?
Un veí votant d'ICb

Anònim ha dit...

Hola Crec que el posicionament de un grup conservador, que tradicionlment es preocupa per generar llocs de treball, pot provocar, al implicar-se en potenciar una politica de "Mediamiente tambien nos preocupa", que sectors de població de Cubelles ideologicament conservadors i desmotivats proliferin a contestar que tampoc volen les Termiques. Encara que siguin votants del Pp o del Pe.

Santi Paloma

Anònim ha dit...

Aquesta entrevista per quin mitja de comunicació ha esta trobada i elaborada?

Personalmet no soc votant del Pp pero recomanaria als diferents partits politics que regeixen el ordre existencial de aquest petit racó de mon que sisplau facin el favor de parlar tan clar sobre posicionarse en els temes tan seriosos com aquest, de una manera tal com a parlat el regidor del Pp de Vilanova que trobo que ha estat molt directe i clar en les seves declaracións.

Santi Paloma.