9.5.05

ICb PRESENTA AL PLE UNA MOCIÓ SOL.LICITANT UNA RECTIFICACIÓ A LA COMPANYIA ENDESA PER NEGAR EPISODIS DE CONTAMINACIÓ A CUBELLES

Atesa la transcendència pública de les declaracions realitzades per part de la companyia elèctrica Endesa publicades a la premsa comarcal (Diari de Vilanova 22 abril de 2005) i davant la inquietud generada entre una part important de la ciutadania.
Atès que aquestes declaracions poden considerar-se del tot desafortunades en tant que no s’ajusten, indiscutiblement, a la realitat i han estat valorades per la població cubellenca com una provocació en uns moments en que la polèmica a l’entorn de la Central Tèrmica torna a alterar la convivència ciutadana.
Atès que les afirmacions contingudes en la informació recollida per la premsa comarcal suposen un menyspreu cap a les Institucions del municipi, en especial cap a l’Ajuntament de Cubelles i el conjunt de totes les forces polítiques que l’integren i QUE RECENTMENT HAN APROVAT UNA MOCIÓ unitària (Ple municipal del mes de febrer de 2005) sol.licitant el desmantellament de la Central i la seva desaparició del futur Pla Energètic de Catalunya.

El grup municipal d’ICb proposa al Ple de l’Ajuntament de Cubelles aprovar el acords:

PRIMER.- Sol.licitar a la companyia elèctrica Endesa que rectifiqui i es disculpi públicament per les seves desafortunades declaracions negant qualsevol mena de contaminació al municipi i en les quals es titlla de “ignorants” les persones, entitats i institucions que qüestiones les tesis d’aquesta empresa.
SEGON.- Sol.licitar a la companyia Endesa que es millorin els sistemes de vigilància i control de la contaminació al municipi de Cubelles per conèixer de manera fiable els índex de contaminació al municipi amb la insta.lació de nous aparells controladors.
TERCER.- Fer públics per part de la companyia Endesa i les Administracions pertinents, els informes on es registren episodis diversos de contaminació a Cubelles atribuïts oficialment a la Central Tèrmica de Cubelles i fer públiques també les mesures que l’empresa ha de prendre per evitar-los.
QUART.- Comunicar el contingut del present acord a la companyia Endesa i als departaments de Medi Ambient i Indústria de la Generalitat de Catalunya a més dels Ajuntaments de la comarca i els Consells Comarcals del Garraf, Alt i Penedès i els conjunt d’entitats dels municipi de Cubelles.

Pilar González
Xavier Grau
Cubelles, 2 de maig de 2005