13.6.05

STOPENDESA INFORMA
NOTA DE PREMSA
CONVOCATORIA VEÏNAL 5 DE JUNY 2005
PLATAFORMA CIUTADANA PER LA DEFENSA DEL MEDI AMBIENT
DE CUBELLES-CUNIT


El diumenge 5 de juny en el Casal municipal de Cunit la PLATAFORMA CIUTADANA PER LA DEFENSA DEL MEDI AMBIENT DE CUBELLES-CUNIT va convocar als veïns dels dos municipis per informar de les gestions realitzades amb ambdós Ajuntaments, altres organismes estatals i la empresa ENDESA GENERACIÓN SL a fi d’aturar qualsevol projecte d’instal·lació energètica contaminant. Una mostra d’aquestes gestions junt amb la història en fotografies de la Tèrmica es presentava en uns expositors.

En el transcurs de l’acte que va comptar amb la presència de 120 veïns, sense la representació del governs d’ambdós municipis, es va donar compte de la MEMORIA des de juny de 2004 a juny de 2005: un recull les gestions realitzades i les accions veïnals portades a terme per al desmantellament de la tèrmica actual; així com l’actuació en front de la presentació del Pla d’Energia de Catalunya 2006-2015.

Falta poc per arribar a les 10.000 signatures recollides, que es continuen recollint, de recolzament als principis de la PLATAFORMA, apostant per les energies renovables menys contaminats i d’escassa repercussió de CO2 a la atmosfera.

Entre les accions previstes de realitzar, hi ha la reunió amb el Conseller de Treball i Indústria per tractar el tema del futur emplaçament de noves centrals tèrmiques de cicle combinat i, en particular, el de la central del Foix.

Alhora que respecte al Pla Energètic 2006-2015 s’està preparant un document d’al·legacions que es presentarà des de la PLATAFORMA, des de les Federacions de Veïns de Cubelles i de Cunit; així com des dels veïns, mitjançant el recull d’un model que es repartirà per emplenar individualment.

Seguidament, després de manifestar l’aprovació a les accions fetes i per fer, els veïns van expressar la seva opinió i suggeriments entre el que destaca el recolzament a la lluita fins a l’obtenció dels objectius plantejats, a la continuïtat de la “casserolada i xiuletada “ a la porta de la Tèrmica, i més tenint en compte que cada setmana augmenta la participació.

Potenciar les campanyes de sensibilització d’alerta als projectes d’ampliació de l’empresa ENDESA GENERACION; així com dels efectes sobre la salut, el medi ambient, etc. En aquest sentit i com a acció immediata:

- Posar pancartes de "NO A LA TERMICA" o similar en els balcons.

- Posar enganxina fetes des de la PLATAFORMA per aquest fi amb la llegenda:
“TERMIQUES NO. HOSPITAL COMARCAL SI”.
També, podeu contactar per e-mail: fav@favcunit.net; així com visitar www.favcunit.net on publiquem les gestions i actuacions de la PLATAFORMA.

Fernando Alvarez Estevez José Botello
President FAV Cubelles President FAC Cunit
MÉS INFORMACIÓ CAMPANYES CONTRA LA CONSTRUCCIÓ DE NOVES TÈRMIQUES A CUBELLES: www.cubelles.ca i a stopendesa@yahoo.es