13.11.05

ESPECIAL DESSALADORA A CUBELLES
El Voluntariat Electoral i de Suport a ICb manté la campanya informativa sobre l'impacte de les dessaladores sobre l'entorn
Federico Aguilera Klink:
'No hacen falta desaladoras, sino gestionar el agua'
El catedrático de Economía Aplicada de la Universidad de La Laguna fue de los primeros en abordar la economía ecológica y la gestión del agua en España. El Ministerio de Medio Ambiente acaba de reconocer sus más de 20 años de espíritu crítico.
'En las redes urbanas se pierde un 40% del agua y en algunas ciudades, más'
www.cincodias.com

El projecte actual de dessaladora del Prat no pot rebre fons comunitaris
Des de DEPANA creiem que el projecte de desaladora que ha presentat el Departament de Medi Ambient, no pot rebre cap aportació dels Fons de la UE, si no es modifica de forma que no afecti als espais naturals del Delta del Llobregat protegits per la mateixa UE, mitjançant la seva declaració de Zones ZEPA.
Des de DEPANA proposem que la desaladora es faci al terme de Barcelona, dintre del Port.
El Port de Barcelona té que pagar el deute que té amb l’aqüífer deltàic per la salinització que provoca la seva dàrsena portuària.
Un projecte aparentment inofensiu i mediambientalment positiu, com el de la desaladora, pot acabar convertint-se en un dels punts més importants d’emissió de CO2 de tota Catalunya, i una gran aportació del nostre Govern a l’efecte hivernacle.
MÉS INFORMACIÓ A: info@depana.org