30.4.06

Farts d'Esquerra
Joaquim Colominas
Tants mesos embolicant la troca sobre el sentit del seu vot al referèndum de l'Estatut per acabar demanant el "vot nul polític" -una nova modalitat de vot en l'àmbit de la política comparada-. Evitar votar que sí per no entrar en contradicció amb les bases del partit, però esperant que surti el sí per continuar en el govern tripartit. O també imposar a un feble president de la Generalitat una persona amb el perfil professional de Xavier Vendrell com a nou conseller de Governació com a forma de promoure'l després d'haver enviat les famoses cartes exigint el pagament d'un percentatge del sou per finançar ERC a persones que no són del partit ? Són els penúltims i lamentables episodis protagonitzats pels dirigents d'Esquerra Republicana en els darrers deu dies.
Si recordem els incidents viscuts des de la formació del govern tripartit fa més de dos anys, el llistat és interminable. Un llistat que demostra que és un govern que perd més energies intentant apaivagar els propis escàndols que governant el país i millorant les condicions de vida dels ciutadans de Catalunya. Són molts els ciutadans que estan farts d'una acció política que simplement busca el protagonisme mediàtic i l'enfortiment electoral. Farts d'un estil de fer política que en lloc d'honorar el polític, en lloc de dignificar la institució de la Generalitat, el que produeix és una decepció ciutadana i, com a conseqüència, un allunyament de moltes persones de la política.
Des de la simpatia pels objectius que teòricament diu defensar aquest partit però amb gran discrepància amb les formes que utilitza, hi ha altres maneres més discretes, amb més categoria i preparació, que són molt més eficaces a l'hora de defensar el nostre país.

www.avui.cat