20.9.06

Participació Ciutadana i Comunicació

Aprovat definitivament el Reglament de Participació Ciutadana (RPC)

El regidor considera que "és un document que ha de transformar radicalment la relació entre Ajuntament i ciutadania".

Dilluns es va aprovar definitivament, en el Ple ordinari del mes de setembre, el Reglament de Participació Ciutadana (RPC) de l'Ajuntament de Cubelles, i el Reglament d'Organització i Funcionament del Consell de la Vila de Cubelles. El dos ja havien quedat aprovats, inicialment, en el ple del mes de maig amb les abstencions dels dos regidors d'ICV que, en aquest cas, també es van abstenir.
Per al regidor de Participació Ciutadana, Xavier Grau, cal "destacar que és un document que esperem transformi radicalment la relació entre l'Ajuntament i la ciutadania" i va agrair "al conjunt d'associacions, entitats i grups polítics del municipi que des de l'any 1999 no han parat de treballar en aquest reglament". Grau creu que "això no és un concurs per saber qui és més participatiu i més obert" i va destacar que la importància del RPC radica, entre d'altres, en què "temes com la participació als plens passa a ser un dret reconegut, que no depèn de l'equip de govern de torn". Igualment va recordar el compromís de fer dos actes informatius oberts a l'any i la posada en funcionament de l'OPIC. Actualment s’està habilitant un espai a la planta baixa de l’Ajuntament on s’ubicarà aquests servei.
Joana Navarrete (PPC) va demanar "més atenció als veïns i les associacions" i va reclamar al regidor que "s'erigeixi en portaveu d'aquestes entitats". Per la seva banda, Jordi Coch (ICV) va queixar-se del "llarg procediment del reglament", denunciant que "posem en dubte que es posi en funcionament perquè no hi hagut voluntat política de l'equip de govern". Finalment, Joan Albet (CiU) considera que "no fa falta un reglament perquè hagi participació, sinó que l'equip de govern s'ho ha de creure".
Ràdio Cubelles Dimecres, 20-09-2006
www.cubelles.com



www.cubelles.com

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Si Albet,recordem les teves amenaçes a la oposició de llavors, de fotre fora del Ple a qui parles.

Anònim ha dit...

Exactament.
Qauntes vegades vas expulsar regidors del Ple?
Albet=demagògia barata

Anònim ha dit...

Ja está bé!! Quina fixació amb Albet!!

Anònim ha dit...

Doy contestación "Ja está bé!!Quina fixació amb Albert.

Naturalmente que se está hablando de este señor, si realmente está dando el numerito cada vez que abre la boca, y esto no me lo puedes discutir,ya que en todos los plenos está haciendo lo mismo,
"Realmente este señor es un educador", ....

Anònim ha dit...

Ya era hora!!! Tenim un Reglament!!!

Anònim ha dit...

Repaso los diarios digitales mientras desayuno antes de ir a trabajar y vuestro apartado de noticias no me lo pierdo.Felicidades por la idea
Un lector digital