18.10.06

Governació

Acte presentació del nou inspector de la policia local avui al centre social

La presentació, adreçada a les entitats del municipi, tindrà lloc a dos quarts de nou al centre Social
Avui a dos quarts de nou del vespre es farà una presentació al centre Social de la vila, al carrer Joan Roig i Piera nº3, del nou inspector en cap de la policia local de Cubelles, Miquel Córdova. Es tracta d’un acte organitzat per la regidoria de governació, adreçat a les entitats del municipi i als mitjans de comunicació, tan locals com comarcals.
La Policia Local de Cubelles disposa des del passat 1 d’octubre d’un inspector, seguint les directrius del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local, presentat recentment. La persona escollida per ocupar aquest nou càrrec de comandament ha estat Miquel Córdoba García (Barcelona, 1951), un professional altament format i vinculat al llarg de tota la seva trajectòria a les policies locals. Aquest era un dels requeriments de l’Equip de Govern a l’hora cercar el perfil de la persona que ha de dirigir el cos policial.
El nou inspector té una àmplia experiència en el desplegament dels Mossos d’Esquadra sobre el territori, cosa que ha viscut en la seva etapa al capdavant de la Policia Local de Vilassar de Mar. El passat dilluns, 2 d’octubre, va ser presentat als agents del cos i dimarts als responsables dels diferents departaments municipals, amb qui ha expressat "vull treballar en equip". Precisament, Córdoba defensa una Policia Comunitària com a filosofia de treball dels seus agents, als que ha qualificat de "grans professionals".
La contractació del nou inspector és la primera, i possiblement més visible, actuació del Pla de Qualitat i Millora de la Policia Local, que la regidoria de Governació ha impulsat aquesta legislatura. La Coordinadora de Policies Locals de Catalunya va recavar la informació necessària per tal de proposar les millores que necessita la Policia Local per a afrontar el nou repte de servei comunitari a Cubelles, una població en constant creixement. Xavier Grau ha destacat la importància de la contractació de Córdoba perquè "ha d’aportar-nos la seva experiència en situacions similars per portar a aquesta policia als nivells que estem convençuts poden oferir". El regidor de Governació ha volgut agrair públicament "la tasca feta pel sots inspector, Joan Liñán, al capdavant de la Policia Local des de l’any 1990" i ha destacat que "la seva serà una experiència fonamental perquè la nostra policia segueixi creixent en qualitat de servei als ciutadans, com ho ha fet durant el seu comandament".
En Miquel Córdoba, que és inspector de Policia Local des de l’any 1996, es va llicenciar en Geografia i Història, en la especialitat d’Història Contemporània, per la Universitat Central de Barcelona el 1995; a més, el 2001 va cursar un màster en Estudis Policials per la Universitat de Barcelona. Actualment, és també professor de l’Escola de Policia de Catalunya de Mollet del Vallès i té un ampli currículum en diversos cossos policials locals, en la docència i com a articulista, en què s’ha especialitzat en la violència de gènere. Dins l’àmbit professional, Córdoba va entrar a formar part de la Guàrdia Urbana de Barcelona l’any 1980, on va anar ascendint i portant a terme diverses funcions fins que l’any 2000 es nomenat inspector en cap de la Policia Local de Vilassar de Dalt.
Ràdio Cubelles Dimecres, 18-10-2006

www.cubelles.com


Educació i Joventut

Primer acte del projecte "Cubelles, ciutat educadora", el 19 d'octubre .

A l’acte està previst hi assisteixin més de 50 entitats i personalitats de la vila. Està previst que també es presenti la campanya d’elaboració de la Guia d’Espais i Activitats Educadores de la Vila.
El proper dijous dia 19 d’octubre, a les 19 h, se celebrarà a l’Espai Jove del Centre Social de Cubelles el primer acte del projecte "Cubelles, ciutat educadora", amb la presència de la regidora d’Educació i Joventut, Pilar Gonzàlez.
A l’acte, al qual està previst hi assisteixin més de 50 entitats i personalitats de la vila, es presentarà la Carta de Ciutats Educadores, a la qual es va adherir l’Ajuntament de Cubelles el passat mes de juliol. En el manifest mitjançant el qual el Ple de l’ajuntament ha formalitzat la seva adhesió als principis de la Carta, s’expressa el compromís del Consistori de treballar per a fer realitat l’impuls educatiu de la vila i el debat i la reflexió sobre el present i el futur de l’educació a Cubelles. Alhora se sosté que els principals beneficiaris d’aquest impuls educatiu han de ser els nens i les nenes, els joves i les joves, sigui quina sigui la seva procedència i siguin quines siguin les seves capacitats, per tal que aquests puguin gaudir en condicions de llibertat i d’igualtat del dret fonamental a l’educació. Però també s’explicita que el compliment dels principis de la Carta també significa l’extensió d’aquest dret fonamental a totes les persones de la vila, amb independència la seva edat i de la seva condició social, i el compromís amb la formació dels habitants de Cubelles al llarg de tota la vida, des d’una perspectiva integral i integradora.
Finalment, en el text -aprovat per unanimitat de tots els grups polítics- el Ple de l’Ajuntament expressa la voluntat d’estendre la difusió i el debat entorn dels principis de la Carta a tot el món educatiu de Cubelles i a la resta de la seva societat civil, al seu teixit econòmic, social i cultural, amb l’objectiu d’avançar conjuntament cap a la consecució d’una ciutat plenament educadora, promotora de la formació en valors ètics i cívics, i bressol d’una ciutadania participativa, responsable en l’exercici dels seus drets democràtics i compromesa amb els principis de la igualtat i de la justícia social.
A l’acte que se celebrarà el proper dia 19, també es presentarà la campanya d’elaboració de la Guia d’Espais i Activitats Educadores de la Vila. Aquesta guia, que s’elaborarà al llarg d’aquest hivern amb la participació de tots els agents socials, econòmics, educatius i culturals de Cubelles, pretén donar a conèixer totes les possibilitats de la vila de Cubelles com a entorn educatiu, visualitzant totes les iniciatives, serveis, espais, propostes i equipaments que, més enllà dels espais educatius formals, també poden incidir en l’educació integral de tots els habitants de la vila.
Departament de Comunicació Dimarts, 17-10-2006
www.cubelles.com

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que está muy bien lo de "Cubelles ciudad educadora", pero que muy bien. ¿Cuando se harán las aceras de acceso al Instituto, y la iluminación?

Anònim ha dit...

Cuando algun regidor del gobierno, por ciewrto ahora despedido, haga bien su trabajo.Este trabajo era de la regidora del PSC-PSOE, menos mal que ya no esta en el gobierno.Felicidades por cierto a la Sra Pilar Gonzalez, por el trabajo bien hecho

Anònim ha dit...

Asisti a la presentación de el jefe de la policia nuevo y me gusto el tio ,habla claro y felicito a Grau por la elección.A ver si tenemos de una vez un buen servicio al ciudadano.

Anònim ha dit...

Yo, asisistí al acto de presentación de Cubelles, ciutat educadora,y felicito a la Sra. González por el trabajo que ha llevado a cabo con las escuelas, apoyando a las asociaciones de padres,y estando siempre al pie del cañón, defendiendo Cubelles, sus escuelas y su educación.Llevo cinco años viviendo en Cubelles y sé lo que me digo,ojalá el resto de servicios hubieran adelantado tanto,y yo pregunto,no podría encargarse también de tirar adelante una Biblioteca como se merece un pùeblo como Cubelles??