25.1.07



Es demana la creació de nou de la comissió per la Tèrmica.

Els grups d'ICb i CiU demanen que es torni a crear per estudiar la nova proposta.



El grup muncipal d'ICb ha demanat formalment la creació d’una nova comissió de seguiment sobre la Central Tèrmica de Cubelles, després que Fecsa Endesa fes la petició de substituir l’actual per una de cicle combinat. La comissió estaria integrada per tots els grups municipals, com la que ja es va formar al 2004 i que es va acabar dissolent per falta d'activitat un any després.

El regidor d'ICb, Xavier Grau, ha explicat que "ja ha exposat en el govern aquesta proposta" i ha destacat que "ara s’ha d’aprofitar aquesta voluntat de consensuar un tema tan important com aquest, i com ja han manifestat alguns representants municipals".

El regidor de CiU, Joan Albet, va aprofitar el torn de precs i preguntes de la passada sessió plenària per demanar "la creació novament de la comissió, per seguir i treballar la nova proposta feta per l’empresa elèctrica”, ja que segons Albet, "aquesta presenta alguna incoherència, com la potència que demana Fecsa-Endesa".

La Central Tèrmica torna a les primeres planes informatives després que l’any 2004 l’empresa demanés la construcció d’una central de 800 MW. Un fet que va ser rebutjat per gairebé tots els representats socials i polítics i que va fer crear la primera comissió, que es va dissoldre sense èxit.

Ràdio Cubelles
Dimecres, 17-01-2007
www.cubelles.com




Comunicat de Iniciativa per Cubelles a 22 de gener 2007



Amb data 22 de gener de 2007,el grup muncipal d'ICb ha demanat formalment amb entrada al registre Ajuntament de Cubelles, la creació d’una nova comissió de seguiment sobre la Central Tèrmica de Cubelles.

La comissió estaria integrada per tots els grups municipals, com la que ja es va formar al 2004 impulsada per el mateix grup i que es va acabar dissolent per falta d'activitat un any després.

Iniciativa per Cubelles (ICb) defensa una posició clara: la principal tasca de la Comissió és garantir que tota la informació sobre el projecte d´ampliació de la Central arribi clarament als ciutadans
.
A d´Iniciativa per Cubelles considerem que aquesta proposta ha de ser coneguda i debatuda per tota la població i que cal garantir que qualsevol acord entre l'empresa elèctrica i el consistori sigui àmpliament consensuat amb el poble.

Amb la construcció de l'actual Central tèrmica va trepitjar-se tot dret del poble de Cubelles a decidir sobre el seu futur: ara no pot passar el mateix i cal estar molt atents.
Iniciativa per Cubelles proposa una nova comissió municipal que s'obri al conjunt de les entitats i associacions i avui tenim un Reglament de Participació Ciutadana que contempla i reconeix aquets drets.

Durant anys Cubelles ha estat sotmesa a la prepotència de la Central tèrmica sense que s'hagi tingut cap mirament per a la defensa de la salut pública i l'afectació cap a l'entorn natural .

Després de que no ens han fet cas, no ens en podem refiar.

Iniciativa per Cubelles


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bona idea i ja era hora. vai sentir per la radio el Sr. Grau i vaig pensar que la proposta de fer la comissio no funcionaria per la oposicio dels altres partits. Veig que la idea exposada pel Sr. Grau, plena de logica i sentit comú, ha estat escoltada. Felicitats.
Pere Rioboo

Anònim ha dit...

Ja veurem qui s´apunta ,ja que tots volen quedar bé amb unes eleccions tan properes iniciativa sempre ha mantingut el mateix,i els demés grups?ells son al govern de la Generalitat,TOCA MOURE FITXA!!!