15.12.07


M.Trives/ Diari de Cubelles

La actitud menyspreant del PP valencià reflex d´ una ignorància impròpia en polítics que deurien vetllar per la qualitat dels continguts de la TV valenciana es avui una realitat .
Isabel Clara Simó dins la seva columna al Diari Avui ens ofereix un excel·lent apunt .
Llegiu i veureu





DE FIL DE VINT

Sense 'Polònia'

Isabel-Clara Simó

Em pregunto quantes butxaques s'han omplert amb aquell afer ruïnós de Terra Mítica. Ara s'han destapat les irregularitats de Marina d'Or (ho recordeu?: és un anunci en què una xicota pronuncia or amb accent tancat; queda estranyíssim). I no sabem de la missa la meitat de la Ciutat de les Arts i les seves goteres. Doncs aquests mateixos que fan servir l'administració com a generadora de negocis particulars són els qui tanquen una televisió, TV3, per subversiva. Els han ajudat, d'això no hi ha dubte, els dos successius ministres d'Indústria, catalans tots dos, o sigui que aquí n'hi ha uns quants que porten les vergonyes a l'aire. A dins de la Unió Europea i en presència del Tribunal Constitucional, que es veu que bada.

Els valencians no han callat: Acció Cultural, el Centre Ovidi Montllor, diverses entitats cíviques de Castelló i molts altres han proposat actes de protesta. Tots pancatalanistes? Doncs no senyora. Perquè el valencià innocent, aquell que diu "Mira, jo no em vull ficar en embolics i ara València fa goig amb tanta llum", o "I què si roben? Mentre València rutlli...", doncs aquests ciutadans innocents diuen que ara es perden Polònia, i els seus nens, el Club Super3, i els futbolers un munt de partits de futbol, i els de les sèries, Ventdelplà, i així molts altres exemples. I aquests no són pancatalanistes: són usuaris de la televisió en un país suposadament civilitzat.

Si sabessin sociologia, sabrien que ni tan sols un tirà pot tocar unes quantes coses: una d'elles és la religió. I les festes populars. I la tele. Llegiu, home, llegiu!
·
Notícia publicada al diari AVUI, pàgina 27.