18.8.07

Hisenda, Planificació i Serveis Externs

El govern explica el procés d'aprovació del pressupost del 2007 i 2008 en la primera audiència pública. La trobada amb la ciutadania va aplegar una vuitantena de persones, als que el govern va agrair-los la seva assistència malgrat la poca idoneïtat del dia

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Cubelles va convocar l'11 d'agost una audiència pública sobre l’aprovació dels pressupostos del 2007.

Un dels propòsits del govern és tirar endavant, dins el calendari que han plantejat, el desbloquejar, abans del 31 de desembre 2007, tres inversions urgents pressupostades amb 2 milions i mig d’euros. Aquestes passen per tres projectes importants com són el nou pont del riu Foix; la urbanització del camp futbol, IES i entorn de l'avinguda 11 de setembre; i la millora dels accessos al Poliesportiu Municipal. A l’acte també es va explicar que el traspàs de la recaptació municipal a la Diputació de Barcelona es farà efectiu l’1 de gener del 2008.
L’alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero va explicar que "s’ha posat en marxa un calendari d’actuació i es treballarà pel tancament de la liquidació del 2006 i la confecció del nou pressupost". Precisament, el 17 d’agost se celebra un ple extraordinari per a aprovar el pressupost del 2007, amb un programa d’inversions de prop de mig milió d'euros que contempla inversions de funcionament intern, urbanisme i planejament, millora via pública, adquisició vehicles, adquisició contenidors, actuacions en el Pla de camins, senyalització, millores al cementiri. a més, també es destinaran 174.000 euros en millores d'accessibilitat a les platges, entre d’altres.

El regidor Xavier Grau explicava la necessitat i obligació d’aprovar el pressupost del 2007 el 17 d’agost, donat que es treballa sobre un pressupost prorrogat del 2006 perquè hi ha moltes partides sense recursos. Igualment, el regidor d'Hisenda va explicar que "el govern espera poder fer una modificació del pressupost del 2007 al voltant del mes d’octubre" on s’inclourà el tancament de la liquidació del pressupost del 2006. Es preveu que amb el tancament de la liquidació del 2006 s’incorporin al pressupost del 2007 una inversió econòmica d’1,1milions d'euros.

En aquest sentit, el regidor va apuntar els projectes previstos a executar com és la construcció de naus industrials al polígon Les Salines, iniciar els treballs de revisió del Pla General, la redacció de projectes de Ricreu i Les Estoreres, millora en la senyalització i de mobiliari urbà, l’adquisició de vehicles per la Policia Local, l’ampliació del cementiri, millores en les instal·lacions de la platja, i la construcció nous equipaments esportius.

L'Alcaldessa també va explicar que l'1 de novembre es farà el desplegament dels mossos d’esquadra al municipi. Per la seva banda, el 1r tinent d’alcalde, Joan Albet va explicar algunes actuacions que s’han portat a terme darrerament, com és la instal·lació d’una tanca a la plaça del Mercat i la retirada del generador de la plaça del Centre Social. Albet assegurava que el nou govern treballarà en un Pla de Mandat, que no improvisarà. Per al regidor l’Ajuntament ha de saber preveure i saber reaccionar.

El 2n tinent d’alcalde, Joan Rodríguez parlava de compromís de racionalització de la despesa, de treballar per les prioritats del municipi, i de tenir en compte el creixement de població. A més, el regidor demanava la complicitat dels ciutadans i de tots els grups polítics.

Ràdio Cubelles/Departament de Comunicació
www.cubelles.com