23.1.08




El Ple rebutja els recursos presentats contra el projecte del pont del riu Foix


La construcció es tirarà endavant segons el projecte aprovat el 12 de novembre, després de desestimar també les al·legacions al plec de clàusules


La sessió plenària corresponent al mes de gener, celebrada dilluns, va desestimar els recursos de reposició formulats contra l’acord d’aprovació i contra els plecs de clàusules administratives i tècniques de les obres del pont sobre el riu Foix, que va tenir lloc en el Ple del 12 de novembre.


L’Alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero, va justificar punt a punt els motius que han portat al Consistori a desestimar els recursos presentats i va explicar que “l’Ajuntament de Cubelles sí que va estudiar altres possibles ubicacions”. A més, la cap del govern municipal va assegurar que a l’expedient de l’aprovació del projecte “consten tots els informes preceptius”, i que el projecte constructiu “conté tota la informació tècnica obligatòria”. Aquests arguments van fer desestimar el recurs presentat pel representant de la formació política GI-19, Fernando Àlvarez.


Així mateix, Romero va explicar igualment els motius que motiven la desestimació dels recursos presentats per Carles Ríos i Ruperto Medina. De la mateixa manera que en el cas anterior, Romero va anar argumentant els motius del rebuig als recursos. Entre aquests, destacaven “que el projecte compleix els paràmetres hidràulics”, tal i com indica l’informe emès per l’ACA, “que no és necessari un nou estudi de viabilitat”, “que el projecte no és incompatible des del punt de vista mediambiental”, tal i com indiquen els informes del Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, “que no existeix un impacte paisatgístic”, “que l’aprovació definitiva es va fer sobre el projecte constructiu”, “que l’estudi geotècnic és correcte”, “que no procedeix a un nou estudi de mobilitat”, “que es disposen dels informes favorables del Departament de Medi Ambient respecte a Xarxa Natura 2000” i, finalment, que “el projecte contempla la recuperació de l’espai del riu actualment pavimentada com a pas de vehicles a l’alçada de l’Avinguda Onze de Setembre”.


Quan es van obrir els torns de paraula, Josep Lluís Comas, d’ICb, va demanar a l’equip de govern que “reconsideri la seva postura” i va expressar els seus “dubtes envers el projecte”, del que afirmava, “és una imposició”. Tot seguit el representant del PPC, Luís Alamán, coincidia amb la “urgència” d’aquesta infraestructura pel municipi, però “sense haver de polititzar-ho”. El representant popular va reclamar l’elaboració d’uns estudis que, segons el seu parer, “no s’han realitzat”.


El Ple va aplicar l’article 26 del Reglament de Participació Ciutadana (RPC) i va comptar amb la intervenció de Fernando Álvarez, com a representant de la formació política GI-19, i de Xavier Pla, com a portaveu de la Plataforma Volem el Pont per l’Avinguda 11 de Setembre. Álvarez va centrar la seva exposició en demanar “la modificació de la ubicació del pont”, denunciant incongruències en l’informe d’urbanisme. Seguidament, Xavier Pla va denunciar que “no s’han tingut en compte les signatures presentades reclamant un nou estudi, i una modificació de projecte” que, al seu parer, “no suposa la pèrdua de les subvencions”. Pla va aprofitar per demanar que el Govern “convoqui un referèndum popular” per demanar la opinió de la ciutadania el dia 9 de març, coincidint amb les eleccions generals.


La desestimació dels recursos presentats es va dur finalment a votació i es va aprovar amb els 9 vots a favor dels membres de l’equip de Govern (PSC-CiU-ERC) i els 8 en contra de tota la oposició (ICV- ICb- PPC- EC/FIC).
Es desestimen les al·legacions al plec de clàusules
En la mateixa sessió, i amb idèntica distribució de forces, el govern municipal també va desestimar les al·legacions presentades al plec de clàusules administratives i de prescripcions tècniques que regeixen l’adjudicació del contracte d’obres del pont pels grups municipals d’ICV, ICb i EC; Fernando Álvarez com a cap de la formació política GI-19 i Ruperto Medina, en representació pròpia.

De la mateixa manera que en el cas anterior, l’Alcaldessa, Maria Lluïsa Romero, va anar desgranant un a un els motius en què s’ha basat el govern municipal per desestimar les al·legacions del GI-19. “A l’expedient es troben dos informes favorables del Departament de Medi Ambient”, explica i afegeix que “els estudis geotècnics s’inclouen a la redacció del projecte constructiu”. El representant del GI-19, Fernando Álvarez, que va tornar a intervenir en el darrer torn, va assegurar que “no cal realitzar un nou projecte, sinó que tan sols cal una modificació”.

En el cas de l’al·legació conjunta dels grups d ’ICV, ICb i EC, l’Alcaldessa explica que “no cal un nou estudi de mobilitat del municipi” i que la possibilitat d’un pas de vianants i vehicles per l’avinguda Onze de Setembre “es va desestimar per la complicació de la solució tècnica i urbanística” i que “està reafirmada per la Direcció General d’Urbanisme”. En quant a l’al·legació de Ruperto Medina, presentada a títol individual, “feia referència al projecte i no als plecs de clàusules administratives”.


Ràdio Cubelles/Departament de Comunicació

més informació a
http://www.cubelles.com/