21.2.08

L'Ajuntament sol·licita subvencions al PUOSC per a la nova biblioteca
Les tres subvencions ascendeixen a uns 3 milions i mig d’euros

L’Ajuntament de Cubelles ha sol·licitat diverses subvencions del PUOSC del període 2008-2012. Dins el programa de biblioteques ha sol·licitat, per al 2009, la redacció del projecte bàsic i executiu per a la construcció de la nova biblioteca, amb un pressupost d’execució per contracte de 146.030,19€. Per a l’anualitat del 2010, les obres de construcció, amb un pressupost d’execució per contracte de 2.519.750,96€. I per a l’anualitat del 2011, el mobiliari i equipament, amb un pressupost d’execució per contracte de 934.678,00€.

La regidora de Promoció Cultural, Prudència Carrasco ha explicat que s’han demanat “tres ajudes concretes dins el programa específic de Biblioteques del PUOSC” i que “s’ha realitzat un pressupost orientatiu que en la seva totalitat ascendeix al voltant dels 3 milions i mig d’euros”. La regidora també ha apuntat que “actualment Cubelles disposa d’un centre de lectura i no d’una biblioteca, quan els municipis de més de 5.000 habitants estan obligats a tenir-la”. És, en aquest sentit, que ha dit, a més “el Consistori té la ferma convicció de tirar endavant aquest projecte”.
Ara per ara, “l’Ajuntament busca possibles ubicacions i terrenys per a construir aquest nou edifici” que per a Carrasco “suposarà millorar i ampliar el servei formant part de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona”.
L’objectiu de la Regidoria de Promoció Cultural és que “si a finals d’aquesta legislatura no està en marxa és que com a mínim estigui en fase de construcció”.

Ràdio Cubelles

www.cubelles.com