22.4.08

foto/arxiu Diari de Cubelles/M.Trives

Diari de Cubelles

Avui parlem de....
Aquesta setmana a Cubelles i a l´ entorn de la Diada de Sant Jordi tenim, activitats ,exposicions, conferencies,el premi Victor Alari en portes i també la trobada de Puntaires,Cant Coral,teatre i més..... ho podeu llegir en aquesta informació ....
Notícies - Promoció Cultural

Manualitats, conferències, sardanes, puntaries i el Festival de Cant Coral completen el programaEl 22 d'abril, a partir de 2/4 de 6 de la tarda al Centre Social, l'entitat Labors de Cubelles oferirà un taller gratuït de labors.

La tradicional conferència del Grup d'Estudis Cubellencs Amics del Castell arriba el dijous 24 d'abril, a 2/4 de 8 del vespre. L'entitat de recerca històrica comptarà amb la presència de Ramon Arnabat, president de l'Institut d'Estudis Penedesencs, qui parlarà de La Propaganda Política durant la Guerra del Francès".

Dissabte, 26 d'abril, és el torn de les sardanes. A partir de les 6 de la tarda, a la pl. del Centre Social, se celebra una ballada amb la cobla Marinada.

Trobada de Puntaires, que enguany arriba a la desena edició. La festa, que segueix celebrant-se a partir de les 10 del matí al carrer Major, compta amb la participació de les Puntaires del Casal de Cultura, Caixa Penedès i d’arreu de Catalunya. Igualment, com en les darreres edicions, els alumnes del Taller Pizzicato realitzaran interpretacions musicals.

I per tancar la Setmana Cultural no podia faltar el centenari Cor l'Espiga. L'entitat cubellenca amb més història del nostre municipi celebra diumenge, 27 d'abril, a les 6 de la tarda a l'església Santa Maria, el 4rt Festival de Cant Coral Vila de Cubelles. Enguany el cartell està format per les corals Chante Baho (Baho - Catalunya Nord), Cor Joves Veus (El Vendrell), la S.C. La Badalonense (Badalona) i els amfitrions, el Cor L’Espiga.
Activitats infantils

Els més joves tenen també un programa d'actes farcit de propostes. Les activitats es van obrir amb l'exposició Graeslinjú, que es pot veure al Centre Social fins el 19 d'abril. Es tracta d'una exposició destinada a despertar i incrementar l’interès dels més menuts per la lectura. Una exposició on es podrà desenvolupar diferents activitats que els permetrà conèixer el món de la lectura, de la imaginació i del coneixement.

El 22 d'abril, durant el matí al CEIP Vora del Mar, tindrà lloc el taller Història de Cubelles: de la gent gran a la gent petita, impartit per l'associació Por Derecho Propio.
El 24 d'abril, a les 6 de la tarda, Isidre Rosell oferirà un espectacle de màgia infantil al Cinema Mediterrani.

El dissabte, 26 d'abril, de les 10 del matí a la 1 del migdia, la Biblioteca Mn. Joan Avi´nyó organitza una ludoteca mòbil, amb jocs gegants i tallers per a nens i nenes. L'acte tindrà lloc al carrer Colom, just davant de la biblioteca. A les 4 de la tarda, serà el Centre d'Esplai Kitsch qui agafrà el relleu de les activitats dirigides als nens i nenes, amb la representació Antologia del Charlie Rivel, a la plaça de la Vila.

Diumenge, 27 d'abril, coincidint amb la celebració de la Trobada de Puntaires, els infants gaudiran del duet acrobàtic d'equilibris mans a mans i hula-hoops Los Galindos, amb l’espectacle Nova vida amb Josep i Maria. Serà a les 11 del matí a la pl. del Castell.
El concurs de contes i narració breu Víctor Alari segueix creixent

L'emissora municipal Ràdio Cubelles torna a apostar per lliurar els premis del 12è Concurs de Contes i Narració Breu Víctor Alari en el marc de la Setmana Cultural. El divendres 25 d'abril, a les 7 de la tarda al Cinema Mediterrani, té lloc l'acte de lliurament de premis de l'edició del 2008, que segeuix creixent any rera any en número de participants. L'acte es tancarà amb la participació del Grup de Teatre del Casal de Cultura i els alumnes del Taller de Música Pizzicato, que recitaran i musicalitzaran els poemes guanyadors de l'edició d'enguany.
Però l'emissora, a més, concedeix el 29 d'abril, a les 8 del vespre, el segon Micròfon d'or de Ràdio Cubelles. La primera dona en dirigir l'emissora cubellenca, Pilar López, rebrà el guardó que en la primera edició va recollir el periodista i director de cinema Jordi Llompart, també format en la pedrera de periodistes sorgits de Ràdio Cubelles. La gala del segon Micròfon d'or de Ràdio Cubelles seguirà amb la lectura del relat Lletres de Rodoreda a càrrec del Grup de teatre del Casal de Cultura.