17.1.09


Divendres 16 Gener 2009 - Comarca

Rebuig unànime al preu del peatge

La pujada anual del preu de l’autopista C-32 ha aixecat el rebuig unànime de la comarca, que denuncia la discriminació que pateix el Garraf respecte d’altres comarques de l’àrea metropolitana. La pujada ha estat d’un 4,60% en el cas del peatge de Vallcarca, que queda en 5,30 euros, i d’un 7% en el de Cubelles, que ara costa 3,11 euros. La mitjana d’increment de tarifes en les vies que són de titularitat de la Generalitat ha estat del 4,24%.
Davant d’això, els ajuntaments de Vilanova, Sitges i Cubelles presentaran en els pròxims plens municipals mocions de rebuig sobre aquest tema. L’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, per exemple, titlla d’inacceptable aquest increment, que representa un greuge per a les famílies de la comarca i també per a la competitivitat del nostre territori per atraure activitat econòmica. Elena assegura que ni el preu ni la pujada són justos, i per això el govern municipal presenta una moció al ple del dia 19 de gener en què s’exigeix el rescat del peatge fins a fer-ho homologable al cost mitjà per quilòmetre dels peatges de Catalunya. En aquest sentit, es demana que la Generalitat promogui reduccions del peatge de la C-32 dins la política de rescats que està duent. En aquest sentit, Elena diu que per aconseguir-ho toca que lluitem el conjunt del territori, i al capdavant, els ajuntaments.
L´alcaldessa de Cubelles,Mª LLuïsa Romero per la seva banda,considera una injusticia aquest increment. Sembla que la comarca acabi a Vilanova,es queixa,ja que nosaltres tenim un doble castig.D´una banda,l´increment del preu desproporcionat,més elevat que el de Vallcarca,diu. I d´altre,el fet que no tenim variant i la conexió amb autopista i amb la resta de la comarca,ès de pagament,a diferència del que pasa entre les altres poblacions.
Romero asegura que reclamem l´abaratiment del peatge per a la gent de la comarca o alguna compensació per a tota la gent que ha d´anar diàriament a treballar a Barcelona.Aquesta reclamació s´inclourà en una moció de rebuig que el govern municipal presentará al proxim ple del dia 19 de gener.