13.1.09

Penedès.

El govern de Cubelles projecta enderrocar l'actual ajuntament per construir un edifici nou

Les obres començaran després de l'estiu i estan pressupostades en 2 milions

MÍRIAM DE LAMO. Cubelles

El govern de Cubelles (PSC, CiU, i ERC) iniciarà aquest proper any la construcció d'un ajuntament nou en la mateixa ubicació que l'actual. Es tracta d'un projecte pressupostat en dos milions d'euros, que preveu l'enderrocament de l'edifici existent per aixecar-hi unes dependències municipals noves més àmplies, modernes i accessibles. Mentre durin les obres, el govern preveu traslladar els departaments municipals a l'antic centre d'atenció primària de Cubelles, que s'haurà de rehabilitar.
El govern local habilitarà el CAP amb l'objectiu que hi pugui treballar el personal de l'Ajuntament al setembre, aproximadament, data en que també haurien de començar les obres de construcció del nou edifici, segons explica el regidor d'Urbanisme, Miguel Ángel López (PSC). A la vegada, el tripartit posarà en marxa el procés per elaborar el projecte de l 'ajuntament nou, que probablement es farà a través d'un concurs d'idees, segons López.
La idea del govern és que l'ajuntament nou disposi de «les dependències municipals més representatives», com són la sala de plens, l'alcaldia o la secretaria. L'Ajuntament té en propietat les cases situades al costat de l'actual edifici municipal, un espai que permetrà que les noves dependències siguin més àmplies.

L'EDIFICI NOU, INTEGRAT
El regidor d'Urbanisme explica que l'edifici actual, construït en el segle XVIII, «no està catalogat», i avança que el futur espai estarà «integrat» en l'arquitectura de l'entorn. El fet de mantenir un pòrtic d'entrada similar a l'actual és una de les possibilitats que esmenta Miguel Ángel López a l'hora d'explicar el disseny del projecte. L'ajuntament nou requerirà una inversió de dos milions d'euros, segons el pressupost del 2009; l'any vinent, però, la inversió municipal serà d'un milió. «Volem conservar la centralitat de l'Ajuntament, sempre ha estat aquí amb una sèrie de serveis», indica el responsable d'Urbanisme.
Ara, l'edifici disposa dels departaments d'alcaldia, serveis generals, serveis econòmics i secretaria. Altres regidories estan repartides per altres dependències municipals: un exemple són els Serveis Socials, que són al centre social, i Urbanisme, al CAP.
Segons López, al primer i el segon pis del centre d'atenció primària caldrà fer diverses obres de millora perquè puguin instal·lar-s'hi els departaments de l'Ajuntament durant les obres. La instal·lació d'un ascensor i la remodelació de totes les sales formaran part de l'actuació a l'edifici.
La falta d'accessibilitat de l'edifici de l'ajuntament de Cubelles va motivar el trasllat dels plens municipals al centre social des del mes de juny d'aquest any. Tots els grups polítics amb representació municipal van donar suport al canvi d'ubicació de les sessions plenàries, a les quals les persones amb problemes de mobilitat no podien assistir quan els plens se celebraven a l'ajuntament.

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/