10.2.09

M. Trives/Diari de Cubelles

Imatges de sabons de color verdós apilats en prestatges de botiguetes de barri . Tots recordem les mares ,avies,tietes utilitzar aquests sabons al petit safareig de les cases o a safareigs púbics. Aquella aroma tan especial es ficava al nas . Avui mateix he trobat una informació a Vilanova Digital que pot ser d´interés ja ofereix la possibilitat de donar-hi una opció a reciclar olis.




VNG
Un taller ens ensenya a fer sabó amb l'oli vell

L’activitat s’emmarca en la campanya ‘Cada cosa al seu lloc’

En el marc de la campanya Cada cosa al seu lloc, que fomenta la recollida selectiva de residus a la zona del Nucli Antic, el proper dissabte 14 de febrer es farà el taller Fem sabó amb l’oli que ens sobra!. L’activitat se celebrarà a l’Orfeó Vilanoví (carrer de l’Església, 14), de les 11 fins a les 13 h.
Un litre d’oli abocat per l’aigüera pot contaminar fins a 100.000 litres d’aigua potable. A través d’aquest taller aprofundirem en els impactes que provoca aquest residu i aprendrem com podem reciclar-lo per fer-ne sabó.
Per participar en aquest taller cal fer una inscripció prèvia al telèfon 93 814 00 00 (ext. 2047) o al correu electrònic nucliantic@vilanova.cat.
A més a més, cal portar aproximadament un litre d’oli usat i prèviament filtrat.
Inclosa en el Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic, la campanya Cada cosa al seu lloc té com a objectius sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar els residus domèstics; recordar als veïns i veïnes del Nucli Antic el model de recollida selectiva existent a VNG així com els serveis de la Deixalleria, Deixalleria Mòbil i Recollida d’andròmines, i millorar les condicions de l’espai públic i l’entorn, com a condició per millorar la qualitat
Font: