4.3.09

Una xerrada i el manifest centren els actes municipals del Dia de la dona treballadora

Notícies - Polítiques d'Igualtat


03/03/2009
La regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cubelles celebren el Dia Internacional de la dona treballadora, que se celebra a nivell mundial el 8 de març. Els actes se centraran en una xerrada – col·loqui (5 de març) i la lectura del manifest unitari (6 de març).
El Centre Social acollirà dijous, a les 19 hores, una xerrada sobre els microcrèdits, a càrrec dels tècnics de la Caixa de Pensions de Barcelona “La Caixa”, en què s’explicarà com funciona el sistema de les operacions de préstec de petites quantitats dirigides a persones amb dificultats per accedir al sistema tradicional de crèdit i un suport per la creació de projectes innovadors de persones amb caràcter emprenedor. Per divendres, a les 12 del migdia a la plaça de la Vila i en directe per Ràdio Cubelles, tindrà lloc la lectura del manifest unitari amb motiu del Dia Internacional de la dona treballadora.

Les entitats feministes també organitzen els seus actes commemoratius
Actes de l’Associació de dones La Fita

Per la seva banda, l’Associació de dones La Fita va iniciar dissabte els seus actes de commemoració del 8 de març, amb la inauguració de la VII mostra de puntaires i d’artesania que estarà exposada a la sala d’exposicions del Centre Social. Durant aquest acte es va retre un homenatge a la cubellenca Teresa Torres, desapareguda enguany, com a una de les persones més actives de l’associació. La seva filla, Marisa Torres, va recollir el recordatori que l’entitat li va voler lliurar com a demostració de l’estima per la Teresa.

Els actes continuaran aquest divendres amb el sopar de sòcies i amigues, al restaurant La Font. Dissabte, al Centre Social (18 h.), es lliurarà l’agulla de plata de l’entitat a Dolors Thomas, filla adoptiva i poetessa de Cubelles. Finalment, diumenge 8 de març tindrà lloc la lectura del manifest unitari a la fita del terme, al camí vell de Vilanova, i que dóna nom a l’entitat feminista.

Acte de Dones amb ICV

Dones amb ICV també ha organitzat un acte en commemoració del Dia de la Dona Treballadora. Es tracta d'una xerrada sobre la Llei de l'avortament que anirà a càrrec de la presidenta de l'associació, Mercè Claramunt, i estarà presentada per la cap de llista d'ICV, Mònica Miquel. Amb el lema "Pel dret al propi cos", es parlarà del dret a l'avortament i la llei de terminis. L'acte tindrà lloc el 12 de març a les 19.30h. al local d'ICV a Cubelles, C/ de la Creu,3.

Font:
http://www.cubelles.cat/