22.4.09


Arrenca la 35a Setmana Cultural

La 35a. Setmana Cultural de Cubelles recupera, el 26 d’abril, el concurs de pintura ràpida, les bases del qual es poden consultar a la web municipal, dintre d’una jornada que aplega la XI Trobada de puntaires, les portes obertes a l’exposició d’en Charlie Rivel i el taller de circ en família. Aquesta és una de les novetats del programa cultural d’una setmana que comença el 21 d’abril amb un taller de labors, a càrrec del grup Labors de Cubelles.
També destaca la presentació de la beca d’investigació local 2009, el guanyador de la qual es desvetllarà en un acte que se celebra el 22 d’abril a les 19,30 h, al cinema Mediterrani. A continuació es presentarà el llibre Els anys de la postguerra i l’auge turístic a Cubelles (1939-1966). De la repressió a l’especulació, de Joan Vidal i Xavier Martínez, guanyador de la beca del 2007. El mateix escenari acollirà el lliurament de premis del 13è concurs de contes i narració breu Víctor Alari, que organitza Ràdio Cubelles, el 24 d’abril a les 7 de la tarda, en una gala emesa en directe a través del 107.5FM o a www.radiocubelles.cat.

Les exposicions de les obres participants del concurs de pintura ràpida (del 27 d’abril al 9 de maig) i de les fotografies participants del concurs Ull jove (del 20 al 30 d’abril) completen l’oferta cultural al Centre Social.

Roses i llibres a la plaça de la Font
Com ja ve sent tradició, la diada de Sant Jordi es viurà de forma especial a la vila de Cubelles. La plaça de la Font tornarà a ser el punt de trobada de floristes i llibreters, que vendran roses i llibres. Al matí també tindrà lloc l’espectacle de titelles El drac i el petit Jordi, per als alumnes d’educació infantil de les tres escoles del municipi.

L’emissora municipal Ràdio Cubelles emetrà en directe el seu programa Cubelles a les 12, en una edició especial dedicada a la festivitat de Sant Jordi. El programa, que dirigeix i presenta Josep Lluís Villanueva, comptarà, entre d’altres, amb la presència de Sergi Marín, representant de l’ONG Tale-Talamo que presenta un llibre de fotografies els beneficis de la venda del qual aniran a un dels seus projectes; la biblioteca municipal Mn. Joan Avinyó presentarà els llibres recomanats d’aquest Sant Jordi’09, mentre que Queti Vinyals ens parlarà dels 20 anys Consorci de Normalització Lingüística i Encarnita Cuenca de les activitats que desenvolupa l’associació Labors de Cubelles.

A la tarda, el Centre Social serà l’escenari de la inauguració de l’exposició de fotografies de Cubelles en homenatge a Eduard Granell, que es podrà veure fins el 13 de maig, a les 19,30 h. Seguidament, el Grup de Teatre del Casal de Cultura presenta la lectura de Camins d’aigua.

El 25 d’abril l’Espai Jove acull el taller de clown per a joves i el Centre Social, a partir de les 20 h., el col·loqui amb els poetes Francesc Pasqual i Carme Tulón i el prosista Antoni Tur, sota el títol Paraules del país. Apropa’t a la poesia.

Els actes de la 35a Setmana Cultural els tanca el centenari Cor l’Espiga de Cubelles, que celebra el 5è Festival de Cant Coral l’1 de maig, a l’església de Santa Maria, a partir de les 18 h. Enguany la trobada coral compta amb la presència del cor jove de la Federació de Cors Clavé (Barcelona), la coral Juan Ramón Herrero (Castelló) i la coral Xemein-Abesbatza (Markina – Xemein).