9.6.09

Endesa posa un contenciós a Medi Ambient per poder utilitzar fuel a la central tèrmica de Cubelles
'



Endesa Generación, l'empresa propietària de la central tèrmica de Cubelles, ha cursat un recurs contenciós administratiu al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el Departament de Medi Ambient. El recurs, presentat el 20 de maig, es refereix a una resolució del departament de l'octubre del 2007 sobre l'autorització ambiental de la tèrmica. En aquesta autorització, el Departament de Medi Ambient recollia les condicions de la crema de combustible de la central, amb les quals no està d'acord la companyia elèctrica.
En concret, l'autorització només permet el funcionament de la central amb gas natural com a combustible. La llicència ambiental determina que tan sols «excepcionalment i prèvia comunicació a la direcció general de Qualitat Ambiental i a l'Ajuntament de Cubelles, només per fallada en el subministrament de gas natural i en cas de necessitat acuitant de subministrament elèctric, es podrà utilitzar fuel BIA fins que es restableixi el subministrament de gas natural i si les condicions de qualitat de l'aire ho permeten».
El Departament de Medi Ambient assegura que no permet l'ús del fuel com a combustible per «la incidència que genera en l'entorn», tenint en compte que és més contaminant que el gas natural.
Endesa Generación, però, reclama poder utilitzar els estocs de fuel emmagatzemat a la central tèrmica de Cubelles. El fet que la central tèrmica hagi d'estar preparada per funcionar en moments de consum elèctric important obliga a tenir quantitats de combustible disponible, segons explica la companyia. Abans de cursar el contenciós, Endesa Generación va presentar una sèrie d'al·legacions al Departament de Medi Ambient per demanar que l'autorització ambiental permetés la crema de fuel a l'empresa, però van ser desestimades.

Font : http://www.elpunt.cat/cubelles.html
Endesa posa un contenciós a Medi Ambient per poder utilitzar fuel a la central tèrmica de Cubelles