29.3.10




Cubelles aporta 2.700 euros d’ajuda a Haití

Notícies - Cooperació
29/03/2010
L’acte de solidaritat Cubelles amb Haití celebrat divendres passat va ser un èxit de participació. L’import recaptat al final de la festa va ser de 2.700 euros graciés ha les donacions de moltes entitats i els particulars que es van apropar al cinema Mediterrani. A la plaça del cinema es va instal·lar un mural on es podia reconèixer la silueta d’Haití que s’omplia dels colors de la pròpia bandera del país caribeny amb cada col·laboració desinteressada.

L’acte va arrencar a la plaça de la vila amb els Novells de Cubelles que donaven la benvinguda a les autoritats. Amb l’arribada de la batucada a la plaça del cinema Mediterrani començava la gala, amb un cinema ple de gom a gom . Un cop allà, el cor de nens del Taller de Música Pizzicato va cantar Més enllà de Lax’n’busto fet que obria els parlaments.
El cònsol d’Haití a Catalunya i les Balears, Marc Antoine Archer va ser l’autèntic protagonista de l’acte acostant la veu i el sentir d’un poble castigat per la catàstrofe. Archer va mostrar-se emocionat per l’acte de solidaritat realitzat pel poble de Cubelles, a la vegada que va realitzar una breu introducció a l’historia del seu país per acabar explicant que Haití necessita canalitzar tot l’ajut que està rebent per construir un país més fort.
La festa de la solidaritat finalitzava amb el recompte de totes les aportacions i el sorteig del treball de patchwork que havien cedit Les Teresines. L’acte posava el seu punt i final amb el lliurament simbòlic del taló dels 2.700 € recaptats al cònsol, uns fons que seran destinats al Fons Català de Cooperació que treballa amb diversos projectes a Haití.

El número de compte de Caixa Terrassa 2074 0283 47 3280730197 continuarà obert per facilitar que encara és puguin fer aportacions per incrementar la xifra de 2700 € recollits en l’acte de divendres.