12.5.10

Notícies - Participació Ciutadana
11/05/2010

EL JOC DELS DRETS HUMANS, EL PROPER DIMARTS A CUBELLES
El proper dimarts, 18 de maig, a les 19 h., el Centre Social de Cubelles acollirà la sessió informativa del procés de participació de l’Agenda Local pels Drets Humans, així com el joc pels Drets Humans.

Reprenent el fil de les Jornades, l’objectiu de la trobada és recordar breument què és l’agenda i com anirà el procés participatiu i que els participants juguin al Joc dels drets humans per tal que es familiaritzi amb els conceptes i vegin la practicitat dels drets continguts a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans.

El Joc dels “Drets Humans a la Ciutat” és un recurs pedagògic per donar a conèixer la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat mitjançant una dinàmica lúdica dinamitzada per personal especialitzat. Aquest joc, va néixer de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el Gabinet de Drets Humans de la Creu Roja a Barcelona. És un projecte de la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans, creada per la Diputació per difondre la Carta Europea i la cultura dels drets humans com a forma de convivència i organització política en els nostres pobles i ciutats, així com sensibilitzar la ciutadania en els principis que fomenta la Carta.

És un joc cooperatiu, on el més important és la col·laboració entre tots els jugadors i jugadores per aconseguir un objectiu comú: la construcció d’una ciutat inclusiva, on es respecten i s’exerceixen les llibertats públiques i els drets de ciutadania.